verkleed je huisdier dag

!! DO NOT !! Dress Your Pet Day

Laten we van deze belachelijke Dress Your Pet Day gewoon DO NOT Dress Your Pet Day maken. Een kat (of hond) zit niet te wachten op een broekje, truitje, strikje of grappige outfit voor #Instagram, #Facebook of helloween. En ook niet alleen maar voor die ene foto.

De Amerikaanse gedragsdeskundige voor dieren Colleen Page heeft in 2009 een speciale dag in het leven geroepen om de band tussen mens en huisdier te verbeteren: Dress Your Pet Day. Haar idee is geweest dat door het aankleden van jouw kat jij de band met jouw kat kunt versterken. Deze logica ontgaat mij alleen compleet.  Ik denk dan ook dat het idee in een dronken bui is ontstaan, want door jouw kat aan te kleden doe je precies het tegenover gestelde:

Jouw kat gaat jou verre van leuk vinden als je deze een ‘snoezig’ krokodillenpakje aantrekt.

Verder heeft de natuur onze katten uitgerust met een natuurlijk pakje: een mooie vacht.

Een kat aankleden doe je alleen wanneer dit medisch noodzakelijk is: zo minimaal en zo kort als mogelijk. Dus besteed gewoon tijd aan jouw kat bijvoorbeeld door middel van spelen met jouw kat. Want jouw kat aankleden is zo stressvol voor jouw kat, dat gaat de  relatie met jouw kat écht niet te goede komen.

Het versterken van de band met jouw kat doe je door:

  • Met jouw kat te spelen
  • Naar jouw kat te knipogen
  • Op de grond te gaan zitten en jouw hand uit te steken, zodat jouw kat aan jouw hand kan snuffelen (en dan is het aan de kat om zich te laten aaien of door te lopen).
  • Met rust te laten als jouw kat slaapt

De Vrolijke Huiskat

Blog over katten

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn

Geplaatst in Blog, Speciale kattendagen en getagd met , , , , , .