Vuurwerkangst hond

De aanloop naar oud en nieuw is een stressvolle periode

angstige hond vuurwerk

Daar sta je dan met jouw hond, helemaal over zijn toeren en dat op zijn vertrouwde uitlaatrondje. Gelukkig liep jouw hond nog aan de riem maar is niet meer te houden. Er zit niets anders op dan naar huis te gaan. Daar is de jaarlijkse vuurwerkangst bij jouw hond.

De komende maand is het uitlaten van jouw hond geen pretje.
Oorzaak was een ‘onschuldig’ afgestoken rotje op het speelveldje waardoor jouw hond helemaal in de stress is door angst.

Rustigere hond bij vuurwerkangst

Meer ontspanning in lichaam en geest

Ook in de laatste maand van het jaar wil jij ontspannen met jouw hond kunnen wandelen. Een hond hebben die mindersnel in paniek raakt als angstreactie. Een hond die sneller weer tot rust komt na een schrikmoment en rustiger is in de aanloopperiode naar de jaarwisseling. Een dier dat minder last heeft van stress en angst door vuurwerk.

Als kattengedragsdeskundige weet ik hoe stressvol het is voor een dier om continue super alert en angstig te zijn. Jij als hondeneigenaar wordt er uiteindelijk ook helemaal kriegel van.

Ook ben ik Bach bloesem consulent voor dieren. Daardoor heb ik gedegen kennis van de Bach bloesem Remedies om de juiste remedies toe te passen voor jouw hond in deze hele specifieke situatie. Hierdoor is het ook voor jouw zeer angstige hond haalbaar om beter om te gaan met de stressvolle periode in aanloop naar oud & nieuw. Dit bereik je door de ‘Vuurwerkmix van Bach’ in te zetten voor jouw hond.

vuurwerkangst hond

Vuurwerkmix van Bach bloesem remedies

Minder angst in extreme omstandigheden

Vuurwerkmix van Bach’  geeft jouw hond meer ontspanning in lichaam en geest bij vuurwerkangst. Jouw hond is hierdoor minder angstig gedurende deze voor katten heftige en onvoorspelbare periode.

Wat doet de ‘Vuurwerkmix van Bach’ voor mijn hond?

Je vermindert op een natuurlijke manier angst en stress van vuurwerkangst. Waardoor jouw hond:

 • Sneller uit de angst en paniekmodus komt
 • Beter met deze hele stressvolle vuurwerkperiode omgaat
 • Na de jaarwisseling makkelijker de normale routine op pakt.
 • Beter en sneller weer kan ontspannen na een schrikmoment.

Bijkomende voordelen ten opzichte van andere kalmeringsmiddelen.
De Bach Bloesem Remedies:

 • Zijn volkomen veilig in gebruik, de dosering is nooit te hoog.
 • Hebben geen negatieve of suf makende bijwerkingen (zoals andere kalmeringsmiddelen dat vaak wel hebben).
 • Zijn bij (bijna) alle dieren heel makkelijk toe te dienen.
 • Herstellen emotionele onbalans op een zachte en natuurlijke wijze.
 • Kunnen in geval van nood, extra toegediend worden.
 • Kunnen veilig gebruikt worden naast eventuele andere medicijnen die jouw hond nodig heeft.
 • Zorgen ervoor dat angst en trauma door vuurwerk niet blijvend is gedurende de rest van het jaar.

Jouw hond ondersteunen bij vuurwerkangst

Rustiger het nieuwe jaar in

De vuurwerkmix van Bach bestel je in mijn webshop voor maar

€ 17,95 per flesje

Naast de flesjes met de Vuurwerkmix van Bach ontvang je van mij ook een documentje met wat aanvullende informatie over de Bach bloesem Remedies.

Let op: De vuurwerkmix van Bach is niet in een winkel te koop.

Bach Bloesem Remedies voor katten

Bach Bloesem Remedies toedienen

Dit gaat heel makkelijk bij honden

Doordat de Bach Bloesem Remedies bijna geur- en smaakloos zijn en de Bloesem Remedies over voer gegeven kunnen worden, zijn de Bach Bloesem Remedies heel makkelijk toe te dienen.

De vuurwerkmix wordt geleverd in een glazen flesje met pipet van glas. Dit betekent dat je de vuurwerkmix niet rechtstreeks in de bek van jouw hond druppelt. Het risico is te groot dat de glazen pipet breekt. Je geeft de bloesem remedies over het voer of een snoepje.

De dosering is voor elk dier gelijk: 4x daags 4 druppels van de vuurwerkmix.

angstige hond vuurwerk

Een goed startmoment

Niet pieken met oud en nieuw

Hoe angstiger jouw hond reageert, hoe eerder je moet beginnen met de vuurwerkmix. De werking van de Bach Bloesem Remedies hebben de eigenschap dat emoties eerst moeten pieken voordat ze kunnen dalen. En die piek… die wil je niet op oudjaarsavond hebben natuurlijk. Het startmoment is afhankelijk van:

- het karakter van jouw hond
- hoeveel vuurwerk er in aanloop naar het oudejaar in de wijk wordt afgestoken
- de reactie van jouw hond op deze situatie.


Bepaal het juiste startmoment voor jouw hond
 • Bij extreme vuurwerkangst bij jouw hond

Bij extreem nerveuze en angstige honden start je met de vuurwerkmix op 15 november wanneer er in de wijk veel vuurwerk wordt afgestoken in december. Je hebt dan twee flesjes vuurwerkmix nodig. Merk je dat je veel extra schrikmomenten hebt, dan bestel je 3 flesjes zodat je na de jaarwisseling nog even kan doordruppelen.

 • Angstige hond en vroeg vuurwerk

Begint het vuurwerk afsteken later in de maand december, dan begin je 1 december. Dit betekent dat je twee flesjes van de vuurwerkmix van Bach nodig hebt. Ook nu kun je na de jaarwisseling het flesje leegmaken.

 • hond alleen met de jaarwisseling uit balans

Bij dieren die alleen in de laatste dagen voor oud jaar angstig zijn of alleen op oudejaarsdag kun je uiterlijk 13 december (maar liever 10 december) beginnen met de vuurwerkmix. Dan red je het met 1 flesje. Flesje na de jaarwisseling nog even leegmaken.

Nog even dit

Let op: De vuurwerkmix van Bach is NIET in de winkel te koop. Ik verkoop de vuurwerkmix van Bach via mijn webshop, hou daarom rekening met de drukte van de pakketpost zodat je op tijd kunt beginnen.


Schrikmoment

Extra doseren mag

Het kan altijd gebeuren.. helaas.... dat er een enorm schrikmoment is voor jouw dier. Dan kun je jouw huisdier veilig een extra dosering geven van de vuurwerkmix zodra deze weer interesse heeft in een lekker snoepje. In het extreemste geval, kun je zelfs elk kwartier de dosering van 4 druppels blijven herhalen totdat jouw huisdier weer meer op het gemak is.

De rest van de dag vervolg je met het normale schema.

Vuurwerkangst honden

De Vrolijke Huiskat

vuurwerkangst honden

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn


Veel gestelde vragen

Lust mijn hond ook Bach bloesem remedies?

Er zit weinig smaak aan de Bach bloesem remedies, waardoor het meer als water smaakt dan als medicijn. Daardoor worden de Bach remedies door honden goed geaccepteerd.

Ik krijg bij mijn hond geen medicijn naar binnen

De Bach bloesem remedies zijn heel anders dan pilletjes of andere vies smakende medicijnen. Je druppelt de remedies over de voeding of een lekkere snack. En er zit ook nog eens heel weinig smaak aan, ook fijn voor de kieskeurige hond.

Kan ik na kerst beginnen met de Bach bloesem Remedies ?

Nee, je moet echt uiterlijk 15 december beginnen met druppelen. Hoe angstiger jouw hond is, hoe eerder je moet beginnen. Zie de uitleg eerder op deze pagina.

Waarom betaal ik zoveel verzendkosten?

De juiste Bach bloesem flesjes zijn te breed voor de brievenbus volgens de standaard van PostNL. Daarom moet ik het pakkettarief betalen.

Ik heb ook een angstige kat, werkt het voor katten hetzelfde?

Ja, voor katten werken de Bach bloesem Remedies hetzelfde als voor honden. Voor wat extra informatie kun je kijken op de pagina 'vuurwerkangst katten'.

Bestel ik voor mijn kat dezelfde vuurwerkmix ?

Ja, de 'Vuurwerkmix van Bach' is voor honden en katten hetzelfde.