Bach Bloesem Advies voor katten

Een unieke mix voor een unieke kat

Bach Bloesem Remedie voor katten

Waarom een Bach Bloesem mix voor katten op maat?

Ik spreek over een Bach Bloesem mix voor katten op maat omdat de Bach Bloesem mix die je krijgt, specifiek voor jouw kat is samengesteld. De Vrolijke Huiskat werkt dus niet met een Bach bloesem mix op nummer (bijvoorbeeld Bach bloesem mix 84), maar met een Bach bloesem mix afgestemd op jouw kat.

De Bach Bloesem Remedies worden gekozen op basis van hoe jouw kat omgaat met bepaalde situaties. Dit uit een kat vaak door bepaald gedrag te laten zien. De Bach Bloesem samenstelling in het flesje is dus gebaseerd op wat jouw kat op dit moment laat zien en op wat jouw kat nodig heeft op dit moment.

Voorbeeld situatie

Er is recent een kat uit jouw huishouden overleden. Jouw kat is als enige overgebleven in huis. Afhankelijk van het karakter van jouw overgebleven kat en de band die deze kat met de overleden kat had, kan de achtergebleven kat op diverse manieren op deze situatie reageren.

Enkele voorbeelden zijn:

 • Wanneer de kat wegkwijnt van verdriet is het bijvoorbeeld goed om Sweet Chestnut te geven.
 • Wanneer de kat moeite heeft met de verandering die heeft plaatsgevonden en zich niet kan aanpassen, dan is Walnut de aangewezen remedie.
 • Wanneer de kat ineens angstig gedrag gaat vertonen nadat de andere kat is weggevallen is Mimulus de remedie die de kat nodig heeft.

Opvallende en overheersende eigenschappen katten

We nemen onze kat vaak zoals het is en nemen het bijhorende karakter voor lief. Maar ook eigenschappen van een dier die de overhand hebben en de eigenaars dus vaak beschrijven als opvallende karaktereigenschap, kunnen voortkomen uit een emotionele onbalans. Denk hierbij aan dieren die:

 • Erg afwachtend zijn
 • Erg uitbundig zijn
 • Juist timide zijn
 • Agressie vertonen
 • Te aanhankelijk zijn
Bach bloesem katten

Wanneer een Bach bloesem voor katten gebruiken ?

Bach bloesem mix voor katten zet ik in wanneer een kat emotioneel uit balans is. Wanneer een kat langdurig emotioneel uit balans is, is het belangrijk dat deze onbalans wordt hersteld. Dit kan onder andere met behulp van de Bach Bloesem Remedies. Er zijn vele situaties denkbaar waarbij ondersteuning van katten door middel van Bach Bloesem Remedies een uitkomst biedt. Denk hierbij aan:

 • Korte stressmomenten
 • Veranderingen in de leefomgeving van jouw kat
 • Aanhoudend verdriet na verlies van een huisgenoot
 • Asielkatten die een nieuw huis krijgen
 • Angstige of schrikachtige katten
 • Opgelopen trauma’s
 • Ter ondersteuning van het herstel na ziekte
 • Opvallende en overheersende karaktereigenschappen
 • Soms ter ondersteuning bij gedragstherapie voor katten
 • Vuurwerkangst bij katten (en honden)

Persoonlijke Bach bloesem mix voor jouw kat

Als je de Bach Rescue Remedie langere tijd gebruikt om in balans te komen, dan is het advies om te gaan kijken naar de onderliggende emoties en hiervoor aanvullende Bach Bloesem Remedies te gebruiken en een persoonlijke Bach bloesem mix voor jouw kat samen te laten stellen. De Bach Rescue remedie is een hele mooie Bach bloesem mix, maar niet altijd het meeste geschikt voor jouw kat in jouw situatie.

Hoe lang gebruik je de Bach bloesem mix voor jouw kat?

Door het gebruiken van de Bach Bloesem Remedies komen de emoties waarop de persoonlijke mix is afgestemd weer in balans. Bij katten (en andere dieren) werken de Bach Bloesem Remedies verrassend snel. Toch kan er geen daadwerkelijke indicatie worden gegeven hiervoor. De Bach Bloesem Remedies zijn een natuurlijk middel, en werken daardoor anders dan een kuurtje die we bij de huisarts halen. Hierdoor kan er geen gerichte indicatie gegeven worden.

Soms kan 1 flesje persoonlijke mix genoeg zijn. Op andere momenten is het nodig om de Bach Bloesem mix voor jouw kat wat langer te gebruiken. Hoe verder een kat emotioneel uit balans is, hoe langer het duurt voordat deze balans hersteld is.

Wel is het belangrijk om af te blijven stemmen of de gegeven remedies nog steeds de juiste Bach Bloesem Remedies zijn voor jouw kat.

Even ter vergelijking:

Wanneer jij 500 meter loopt, ben je relatief weer snel bij het punt waar je bent begonnen. Maar wanneer jij 2 kilometer loopt, dan duurt het net wat langer om weer terug te komen bij jouw beginpunt. Het heeft natuurlijk ook al langer geduurd om deze 2 kilometer te lopen.

Zo werkt het ook bij een emotionele onbalans bij katten. Hoe langer de aanloop is geweest om tot dit punt te komen, hoe langer het duurt voordat jouw kat weer in balans is.

Bach bloesem remedies en katten

Toch wijst de praktijk uit dat katten over het algemeen heel goed reageren op de werking van de Bach bloesem remedies. Een kat staat nog heel dicht bij de natuur en daardoor reageren katten wonderbaarlijk goed op de Bach bloesem remedies. Ook hierbij geldt, er zijn geen garanties hoe lang het duurt voordat jouw kat weer in balans is, iedere kat is anders.

Wat zijn Bach Bloesem Remedies?

De Bach Bloesem Remedies zijn tincturen van bomen, planten en bloemen die ons en onze katten helpen geest en lichaam weer in balans te brengen. Elk van deze 38 Bach Bloesem Remedies werken op een bepaalde emotie. Wanneer deze emotie uit balans is, zorgt de betreffende Bach Bloesem Remedie ervoor dat deze emotie weer in balans komt.

katten bach bloesem

De naam Bach 

De Bloesem Remedies zijn vernoemd naar de ontdekker van deze remedies: Dokter Edward Bach. Hij heeft in de jaren '30 van de vorige eeuw deze bloemen en planten ontdekt en er remedies van gemaakt.

Natuurlijke geneeswijze

De Bach Bloesem Remedies zijn een natuurgeneeswijze. Dit betekent dat resultaten dan ook niet voorspelbaar zijn zoals bij gebruik van reguliere medicijnen (resultaat na zoveel weken, pillen, kuren).
Het resultaat is vaak al wel aanwezig, maar niet altijd meteen merkbaar. De Bach Bloesem Remedies bij katten zorgen voor een subtiele en soms (voor de eigenaar van de kat) onmerkbare veranderingen op korte termijn.

Bach bloesem Rescue

De meest bekende Bach Bloesem is de Bach Rescue Remedie (of Bach Rescue Remedy). Deze wijkt af van alle andere 38 Bach bloesem Remedies omdat dit de enige samengestelde Bach Bloesem Remedie is. Dit is daarom de +1 Bach Bloesem Remedie. De Bach bloesem Rescue Remedie heeft Dr. Bach nog zelf samengesteld om te gebruiken in noodsituaties. Zijn achterliggende gedachte was dat er in deze situatie geen tijd is om een persoonlijk geschikte remedie samen te stellen. Daarom heet deze ook de Bach Rescue Remedie: De redder in nood.

Bach bloesem rescue

Bach bloesem Rescue Remedie en vuurwerk

Vaak wordt gedacht dat bij vuurwerkangst van katten de Bach bloesem Rescue Remedie kan worden ingezet. Dit is helaas vaak niet voldoende bij vuurwerkangst. Vuurwerk is zo’n aparte, tijdelijke, maar zeer onvoorspelbare situatie voor dieren, dat er net wat meer nodig is dan alleen de Bach Rescue Remedie.

Vuurwerkmix van Bachbloesems voor katten

De enige standaard mix die ik gebruik is de vuurwerkmix. Deze situatie is zo specifiek hetzelfde en herkenbaar voor alle katten (en honden) dat er een mix is gemaakt die voor heel veel katten heel goed werkt. Tip is wel op tijd te beginnen. Hoe angstiger jouw kat, hoe eerder je moet beginnen.

In de laatste maanden van het jaar verkoopt De Vrolijke Huiskat dan ook de Vuurwerkmix van Bachbloesems.

Wanneer gebruik je de Bach bloesem Rescue bij dieren ?

De Bach Bloesem Rescue Remedie is door Dr. Bach zelf samengesteld. Hij heeft de 'Bach Rescue Remedy’ gemaakt om te gebruiken in noodgevallen en crisissituaties. Wanneer er geen tijd is om een geschikte persoonlijke selectie van Bloesem Remedies te zoeken, biedt de Bach Rescue Remedie uitkomst.

Wanneer gebruik je de Bach Rescue Remedie bij dieren?
Denk hierbij aan situaties die plotseling ontstaan (of van korte duur zijn):

 • Onweer
 • Ongeval
 • Bezoek dierenarts

De Vrolijke Huiskat

Bach Bloesem Mix voor katten

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn


Afhankelijk van de reden en de situatie waarvoor jij de Bach bloesem remedies voor jouw kat aanvraagt, kan het interessant zijn om ook eens een verrijkingsconsult voor katten aan te vragen. Denk hierbij aan de bange kat of een voormalig asielkat. Bij een agressieve kat of een kat die in huis plast gaat gedragstherapie voor katten zeker een uitkomst bieden, een kat doet namelijk nooit iets zonder reden. Tijdens de gedragstherapie voor jouw kat kijk in naar de leefomgeving van jouw kat zoals jouw kat dat zou doen. Hierdoor zal de oorzaak van het ongewenste gedrag duidelijker worden. Wanneer we de oorzaak van het gedrag aan willen pakken is gedragstherapie voor katten (met ondersteunend eventueel de Bach bloesem Remedies) in sommige gevallen een betere optie.