Bach Bloesem Advies voor katten

Een unieke mix voor een unieke kat

Bach Bloesem Remedies voor katten

Waarom Bachbloesems voor de kat ?

Deze mix van Bachbloesems voor de kat is specifiek voor jouw kat samengesteld. De Bach Bloesem Remedies worden gekozen op basis van hoe een kat omgaat met bepaalde situaties. Dit uit een kat vaak door bepaald gedrag te laten zien. De Bach Bloesem samenstelling in het flesje is dus gebaseerd op wat jouw kat op dat moment laat zien en op wat jouw kat nodig heeft op dit moment om emotioneel weer in balans te komen.

Emotionele onbalans bij katten

Wanneer een kat emotioneel uit balans is, is het belangrijk dat deze onbalans wordt hersteld. Dit kan met behulp van de Bach Bloesem Remedies. Er zijn vele situaties denkbaar waarbij ondersteuning van het dier door middel van Bach Bloesem Remedies een uitkomst biedt:

  • Korte stressmomenten
  • Veranderingen in de leefomgeving
  • Bij trauma
  • Bij herstel na ziekte
  • Opvallende en overheersende karaktereigenschappen
  • Ondersteuning bij gedragstherapie

Afstemmen op jouw kat

Er is een hond in het huishouden weggevallen en komt ook niet meer terug. De kat is overgebleven in het huishouden. Afhankelijk van het karakter van de kat en de band die de kat met de hond had, kan de kat op diverse manieren op deze situatie reageren.

Enkele voorbeelden zijn:

  • Wanneer de kat wegkwijnt van verdriet is het goed om Sweet Chestnut te geven.
  • Wanneer de kat moeite heeft met de verandering die heeft plaatsgevonden en zich niet kan aanpassen, dan is Walnut de aangewezen remedie.
  • Wanneer de kat ineens angstig gedrag gaat vertonen nadat de hond is weggevallen is Mimulus de remedie die de kat nodig heeft.

Natuurlijke geneeswijze

De Bach Bloesem Remedies zijn een natuurgeneeswijze. Dit betekent dat resultaten dan ook niet voorspelbaar zijn zoals bij gebruik van reguliere medicijnen (resultaat na zoveel weken, pillen, kuren).
Het resultaat vaak al wel aanwezig, maar niet altijd meteen merkbaar. De Bach Bloesem Remedies zorgen voor een subtiele en soms (voor de eigenaar van de kat) onmerkbare veranderingen op korte termijn.

Af blijven stemmen

Wel is het belangrijk om af te blijven stemmen of de gegeven remedies nog steeds de juiste Bach Bloesem Remedies zijn voor jouw kat.

Door het gebruiken van de Bach Bloesem Remedies komen de emoties waarop de Bach Bloesem Remedies in eerste instantie zijn afgestemd weer in balans. Dit kan betekenen dat er door de balans van deze emoties andere emoties de aandacht vragen. En hier kunnen dus andere remedies voor nodig zijn om het dier verder in balans te krijgen.

Ondersteuning bij gedragstherapie

Gedragstherapie wordt vaak aangevraagd wanneer een kat ongewenst gedrag vertoond. Een kat geeft hiermee aan dat er iets in zijn omgeving niet klopt waardoor de kat zijn/haar natuurlijke gedrag niet voldoende kan uiten. Dit gaat vaak hand in hand met stress en emotionele onbalans bij de kat. Daarom kunnen de Bach Bloesem Remedies een goede aanvulling zijn op gedragstherapie voor katten.

Gedragsverandering van jouw kat

Wanneer je merkt dat jouw kat niet lekker in zijn of haar vel zit, kan het zinvol zijn om ook eens naar de leefomgeving van jouw kat te kijken door middel van een adviesconsult voor katten. Stress bij katten komt vaak voort uit een leefomgeving die te weinig geoptimaliseerd is. Leer door de ogen van de kat te kijken en zie wat jij in de leefomgeving van jouw kat kunt verbeteren. Bachbloesem remedies voor katten gebruik ik ook met enige regelmaat ter ondersteuning van gedragstherapie voor katten.

Adviesconsult voor katten

Dit consult is bedoeld voor situaties waarbij het fijn is dat ik jouw kat in haar eigen leefomgeving ontmoet. Hierdoor kan ik dat unieke advies geven dat past bij het gedrag en de leefomgeving van jouw kat.

Adviesconsult voor katten

Gedragstherapie voor katten

Jouw kat vertoont ongewenst gedrag en je hebt hulp nodig om dit gedrag op een katvriendelijke manier te verhelpen. Dit gedrag is niet in één sessie te verhelpen en daarom zetten we gedragstherapie in.

Gedragstherapie voor katten
Bach Bloesem Mix voor katten

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn