Verrijkingsconsult voor katten

Verrijking voor katten

Waar komt de naam verrijking voor katten vandaan?

Wanneer we kijken naar de natuurlijke omgeving van de kat, en dit vergelijken met het huis waarin onze huiskat leeft, wordt een huiskat daar dan zo blij van? Niet echt lijkt mij. Maar met de juiste toevoegingen aan en aanpassingen in de leefomgeving van de kat, kan onze huiskat prima in huis leven.

Om gedragsproblemen te voorkomen is het belangrijk om de leefomgeving van jouw kat op de juiste manier te verrijken en te optimaliseren. Omdat we de omgeving van jouw huiskat gaan verrijken, heb ik gekozen voor de naam verrijkingsconsult.

Waarom een verrijkingsconsult?

Gelukkig, lang niet alle katten hebben gedragsproblemen.

Maar soms heb je wel vragen over hoe je met bepaalde situaties moet omgaan, juist om gedragsproblemen te voorkomen.
Of je hebt advies nodig over hoe je de leefomgeving van jouw (toekomstige) kat goed inricht. Hier gaan we mee aan de slag tijdens het verrijkingsconsult.

Wat is een verrijkingsconsult?

Je zit met vragen over hoe jij het jouw kat naar zijn/haar zin kunt maken en hoe jij jouw kat gelukkig houdt.

Een verrijkingsconsult is advies op maat hoe jij de leefomgeving van jouw kat katvriendelijk en stressvrij kunt inrichten. Een omgeving waarin een kat ook daadwerkelijk kat kan zijn. Hiermee kun je gedragsproblemen voorkomen in de toekomst.

Iedere kat heeft een eigen karakter en daarmee specifieke behoeften. Maar ook iedere leefomgeving is anders. Tijdens dit consult geef ik adviezen en tips op maat om de leefomgeving van jouw kat stressvrij en katvriendelijk te maken. Hierbij kijken we vanuit het oogpunt van jouw kat. Hoe blijft jouw kat gelukkig in jouw huiselijke omgeving.

Tijdens het consult wordt er gekeken door de ogen van de kat;

  • hoe ziet de kat zijn of haar leefomgeving
  • wat heeft jouw kat nodig om gewoon kat te kunnen zijn

Tijdens het verrijkingsconsult gaan we samen kijken hoe we de leefomgeving van jouw kat kunnen verrijken, zodat jij en jouw kat(ten) samen tevreden zijn in jouw huis.

Aanvullende informatie

Tijdens het verrijkingsconsult geef ik tips en advies op maat hoe je de leefomgeving van jouw kat kunt optimaliseren en daardoor verrijken. Het is aan jou hiermee aan de slag te gaan en dit te realiseren.

Let op

Een verrijkingsconsult is een preventief consult om gedragsproblemen te voorkomen. Vertoont jouw kat één of meerdere gedragsproblemen, dan vraag je gedragstherapie aan.

Wanneer vraag ik een verrijkingsconsult aan?

Redenen om een verrijkingsconsult aan te vragen lopen uiteen; maar de achterliggende gedachte is altijd om gedragsproblemen in de toekomst te voorkomen. Je vraagt een verrijkingsconsult aan bijvoorbeeld omdat:

  • Je voor de eerste keer een kat in huis neemt
  • Er verandering is van de gezinssituatie: er wordt een baby verwacht, of de kinderen gaan juist op zichzelf wonen, je bent zelf minder thuis dan voorheen
  • Ondersteuning bij afvallen (voedingsadvies via de dierenarts)
  • Je een gezonde omgeving voor jouw kat wilt creëren
  • Je gewoon benieuwd bent wat jij voor jouw kat(ten) kunt verbeteren
  • Je het idee hebt dat jouw kat niet helemaal gelukkig is

Hoe werkt een verrijkingsconsult?

Vragenlijst

Om mij goed voor te kunnen bereiden krijg je van mij een korte, op maat gemaakte, vragenlijst toegestuurd. Uiteraard is het de bedoeling dat je deze zo volledig mogelijk invult. De vragen op deze lijst heb ik heel zorgvuldig gekozen om op voorhand al een beeld te hebben in wat voor omgeving jouw kat(ten) leeft (leven).

Huisbezoek

Wij maken een afspraak om elkaar te ontmoeten. Ik kom hiervoor bij jou(w katten) op bezoek. Tijdens deze ontmoeting nemen we de vragenlijst door en gaan we kijken welke mogelijkheden er zijn in jouw huis om jouw kat(ten) gelukkiger te maken. Ik geef jou tips en advies hoe je de omgeving van jouw kat(ten) kunt verrijken.

Uiteraard let ik ook op de houding van jouw kat(ten). Hieraan kan ik ook al goed zien hoe vrolijk en rustig jouw kat(ten) is (zijn).

Optioneel: Verslag huisbezoek

Je krijgt van mij na het bezoek een uitgebreid verslag van wat er is besproken met alle adviezen en tips volledig uitgewerkt.

Er valt altijd wat te verbeteren

Dit consult is nooit voor niets. Wij hebben nooit geleerd om door de ogen van de kat te kijken. Voor de kat valt er altijd wel wat te optimaliseren en dus te verrijken. Vaak worden gedragsproblemen in de toekomst voorkomen door een verrijkingsconsult te doen.

Contact

Direct een verrijkingsconsult voor jouw kat(ten) aanvragen, ga dan naar het contactformulier.
Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen via 06-23728297.

Verrijking voor katten

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn