Verrijking voor katten

Niet alle katten vertonen ongewenst gedrag

Wanneer we kijken naar de natuurlijke omgeving van de kat, en dit vergelijken met het huis waarin onze huiskat leeft, wordt een huiskat daar dan zo blij van? Niet echt lijkt mij. Maar met de juiste toevoegingen aan en aanpassingen in de leefomgeving van de kat, kan onze huiskat prima in huis leven.

Om gedragsproblemen te voorkomen is het belangrijk om de leefomgeving van jouw kat op de juiste manier te verrijken en te optimaliseren. Omdat de omgeving van jouw huiskat de juiste verrijking voor jouw kat nodig heeft, heb ik gekozen voor de naam verrijkingsconsult.

Waarom gedragsadvies voor katten vragen?

Omdat je twijfelt of je het goed doet of omdat de huidige situatie niet fijn is

Gedragsadvies voor katten vragen hoeft niet te betekenen dat je meteen volledige gedragstherapie voor katten inzet. Je hebt niet meteen een gedragsprobleem, maar je twijfelt toch of je het goed doet voor je kat. Dan is een eenmalig adviesconsult voor katten een aanrader.

Verrijking voor katten

Een verrijkingsconsult voor mijn kat?

Hoe vrolijk is jouw kat?

Gelukkig, lang niet alle katten hebben gedragsproblemen. En dat willen we graag zou houden. Maar je wilt wel een katvriendelijke en stressvrije leefomgeving voor jouw kat creëren. De vraag is alleen:

 • Wat heeft mijn kat nodig?
 • Hoe doe ik dat?
 • Wat heb ik nodig?
 • Waar moet ik op letten?

En soms heb je vragen over hoe je met bepaalde situaties moet omgaan, juist om gedragsproblemen te voorkomen.

Tijdens het verrijkingsconsult geef ik antwoord op bovenstaande vragen met persoonlijk advies afgestemd op het karakter van jouw kat en de leefomgeving van jouw kat.

Wat is een verrijkingsconsult?

De leefomgeving afgestemd op de natuurlijke behoeften van jouw kat

Je zit met vragen over hoe jij het jouw kat naar zijn/haar zin kunt maken en hoe jij jouw kat gelukkig houdt.

Een verrijkingsconsult is advies op maat hoe jij de leefomgeving van jouw kat katvriendelijk en stressvrij kunt inrichten. Een omgeving waarin een kat ook daadwerkelijk kat kan zijn. Hiermee kun je gedragsproblemen voorkomen in de toekomst.

Iedere kat heeft een eigen karakter en daarmee specifieke behoeften. Maar ook iedere leefomgeving is anders. Tijdens dit consult geef ik adviezen en tips op maat om de leefomgeving van jouw kat stressvrij en katvriendelijk te maken. Hierbij kijken we vanuit het oogpunt van jouw kat. Hoe blijft jouw kat gelukkig in jouw huiselijke omgeving?

De kat als uitgangspunt

Leren kijken door de ogen van de kat

Tijdens het consult wordt er gekeken door de ogen van de kat;

 • Hoe ziet de kat zijn of haar leefomgeving
 • Wat heeft jouw kat nodig om écht kat te kunnen zijn in jouw huis

Tijdens dit eenmalig adviesconsult gaan we samen kijken hoe we de leefomgeving van jouw kat kunnen verrijken, zodat jij en jouw kat(ten) samen tevreden zijn in jouw huis. Want jij woont er ook nog .....

Aanvullende informatie

Verrijkingsconsult of gedragstherapie?

Tijdens het verrijkingsconsult geef ik tips en advies op maat hoe je de leefomgeving van jouw kat kunt optimaliseren en daardoor verrijken. Het is aan jou hiermee aan de slag te gaan en dit te realiseren.

Let op

Een verrijkingsconsult is een preventief consult om gedragsproblemen te voorkomen. Vertoont jouw kat één of meerdere gedragsproblemen, dan vraag je beter gedragstherapie voor katten aan. Want dan gaan we samen op zoek naar de oorzaak van het gedragsprobleem van jouw kat en begeleid ik je bij het aanpakken van het probleem.

Wanneer vraag ik een verrijkingsconsult aan?

Je wilt het beste voor jouw kat

Redenen om een verrijkingsconsult aan te vragen lopen uiteen; de belangrijkste reden is dat je het beste wilt voor jouw kat. En je kunt hiermee een aantal gedragsproblemen in de toekomst te voorkomen.

Je vraagt een verrijkingsconsult aan bijvoorbeeld omdat:

kat drinkt uit de kraan
 • Je voor de eerste keer een kat in huis neemt
 • Je een gezonde omgeving voor jouw kat wilt creëren
 • Je gewoon benieuwd bent wat jij voor jouw kat(ten) kunt verbeteren
 • Je het idee hebt dat jouw kat niet helemaal gelukkig is
 • Jij wilt het beste voor jouw kat

Stappenplan verrijkingsconsult

Er valt altijd wat te verbeteren voor jouw kat

Dit consult is nooit voor niets. Wij hebben nooit geleerd om door de ogen van de kat te kijken. Voor de kat valt er altijd wel wat te optimaliseren en dus te verrijken. Vaak worden gedragsproblemen in de toekomst voorkomen door een verrijkingsconsult te doen.

Mijn voorbereiding

Een persoonlijke vragenlijst

Om mij goed voor te kunnen bereiden krijg je van mij een korte, op maat gemaakte, vragenlijst toegestuurd. Uiteraard is het de bedoeling dat je deze zo volledig mogelijk invult. De vragen op deze lijst heb ik heel zorgvuldig gekozen om op voorhand al een beeld te hebben in wat voor omgeving jouw kat(ten) leeft (leven).

Jouw kat ontmoeten in de eigen leefomgeving

Een huisbezoek is essentieel

Wij maken een afspraak om elkaar te ontmoeten. Ik kom hiervoor bij jou(w katten) op bezoek. Tijdens deze ontmoeting nemen we de vragenlijst door en gaan we kijken welke mogelijkheden er zijn in jouw huis om jouw kat(ten) gelukkiger te maken. Ik geef jou tips en advies hoe je de omgeving van jouw kat(ten) kunt verrijken.

Uiteraard let ik ook op de houding van jouw kat(ten). Hieraan kan ik ook al goed zien hoe vrolijk en rustig jouw kat(ten) is (zijn).

Verrijkingsconsult aanvragen

Een Vrolijke Kat in Huis

Direct een verrijkingsconsult voor jouw kat(ten) aanvragen, ga dan naar het contactformulier.

Verrijking voor katten

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn


Helaas ben ik sinds kort genoodzaakt om opstartkosten in rekening te brengen voordat ik begin met het maken van een persoonlijke vragenlijst. Deze opstartkosten worden na het afleggen van het huisbezoek voor het verrijkingsconsult verrekend met het eindbedrag op de factuur.

Deze opstartkosten dekken de tijd en de kosten die ik heb om deze vragenlijst op maat te maken. Op de opstartkosten wordt geen restitutie verleend.