Vuurwerkangst kat

De aanloop naar oud en nieuw is een stressvolle periode

angstige kat vuurwerk

Jouw kat zit niets vermoedend heerlijk in het raamkozijn van de zon te genieten… en plots is daar die angst, die totale blinde paniek. Jouw kat schiet langs jou heen, vliegt door het kattenluikje naar boven en belandt ergens op een slaapkamer waar ze zich kan verstoppen onder een bed.
De komende uren zie je jouw kat niet meer. Daar is de jaarlijkse vuurwerkangst bij jouw kat.

Oorzaak was een ‘onschuldig’ afgestoken rotje aan het begin van de straat waardoor jouw kat nu al helemaal in de stress is door angst.

Rustigere kat bij vuurwerkangst

Meer ontspanning in lichaam en geest

Ook in de laatste maanden van het jaar wil jij een ontspannen kat in huis die minder om het minste of geringste wegsprint als angstreactie. Een kat die sneller tevoorschijn komt na een schrikmoment en rustiger is in de aanloopperiode naar de jaarwisseling. Jouw kat heeft hierdoor minder stress en is minder snel in paniek.

Als kattengedragsdeskundige weet ik hoe stressvol het is voor een kat om continue super alert en angstig te zijn. Jij als katteneigenaar wordt er uiteindelijk ook helemaal kriegel van. Aanvullend op gedragstherapie voor katten gebruik ik soms de Bach bloesem remedies om katten emotioneel te ondersteunen. Daardoor zitten katten beter in hun zachte velletje.

Naast gedragsdeskundige ben ik ook Bach bloesem consulent voor katten. Ik heb dan ook gedegen kennis van de Bach bloesem Remedies om de juiste remedies toe te passen in deze hele specifieke situatie. Hierdoor is het ook voor jouw zeer angstige kat haalbaar om beter om te gaan met de stressvolle periode in aanloop naar oud & nieuw. Dit bereik je door de ‘Vuurwerkmix van Bach’ in te zetten.

vuurwerkangst kat

Vuurwerkmix van Bach bloesem remedies

Minder angst in extreme omstandigheden

Vuurwerkmix van Bach’  geeft jouw kat meer ontspanning in lichaam en geest bij vuurwerkangst. Jouw kat is hierdoor minder angstig gedurende deze voor katten heftige en onvoorspelbare periode.

Wat doet de ‘Vuurwerkmix van Bach’ voor mijn kat?

Je vermindert op een natuurlijke manier angst en stress van vuurwerkangst. Waardoor jouw kat:

 • Sneller uit de angst en paniekmodus komt
 • Beter met deze hele stressvolle vuurwerkperiode omgaat
 • Na de jaarwisseling makkelijker de normale routine op pakt.
 • Beter en sneller weer kan ontspannen na een schrikmoment.

Bijkomende voordelen ten opzichte van andere kalmeringsmiddelen.
De Bach Bloesem Remedies:

 • Zijn volkomen veilig in gebruik, de dosering is nooit te hoog.
 • Hebben geen negatieve of suf makende bijwerkingen. (zoals andere kalmeringsmiddelen dat vaak wel hebben).
 • Zijn bij (bijna) alle dieren heel makkelijk toe te dienen... ja, ook bij katten.
 • Kunnen in geval van nood, extra toegediend worden.
 • Kunnen veilig gebruikt worden naast eventuele andere medicijnen die jouw kat nodig heeft.
 • Zorgen ervoor dat angst en trauma door vuurwerk niet blijvend is gedurende de rest van het jaar.
 • Herstellen emotionele onbalans op een zachte en natuurlijke wijze.

Jouw kat ondersteunen bij vuurwerkangst

Rustiger het nieuwe jaar in

De vuurwerkmix van Bach bestel je in mijn webshop. Naast de flesjes met de Vuurwerkmix van Bach ontvang je van mij ook een documentje met wat aanvullende informatie over de Bach bloesem Remedies. Hierin staat natuurlijk ook nog een keer uitgelegd hoe je de Bach bloesem Remedies bij katten kunt gebruiken.. want tja… dat is voor veel katteneigenaren nog wel een dingetje….

Vuurwerkmix van Bach

€ 17,95 per flesje

Let op: De vuurwerkmix van Bach is niet in een winkel te koop.

Bach Bloesem Remedies voor katten

Bach Bloesem Remedies toedienen

Zelfs voor katteneigenaren een koud kunstje

Doordat de Bach Bloesem Remedies bijna geur- en smaakloos zijn en de Bloesem Remedies over voer gegeven kunnen worden, zijn de Bach Bloesem Remedies uitermate geschikt voor katten.

De vuurwerkmix wordt geleverd in een glazen flesje met pipet van glas. Dit betekent dat je de vuurwerkmix niet rechtstreeks in de bek van jouw dier druppelt. Het risico is te groot dat de glazen pipet breekt. Je geeft de bloesem remedies over het voer van jouw kat.

De dosering is voor elk dier gelijk: 4x daags 4 druppels van de vuurwerkmix over voer of een snoepje.

Gedragstherapie voor katten

Een goed startmoment

Niet pieken met oud en nieuw

Hoe angstiger jouw kat reageert, hoe eerder je moet beginnen met de vuurwerkmix. De werking van de Bach Bloesem Remedies hebben de eigenschap dat emoties eerst moeten pieken voordat ze kunnen dalen. En die piek… die wil je niet op oudjaarsavond hebben natuurlijk. Het startmoment is afhankelijk van:

- het karakter van jouw kat,
- hoeveel vuurwerk er in aanloop naar het oudejaar in jouw woonwijk wordt afgestoken,
- de reactie van jouw kat op deze situatie.


Bepaal het juiste startmoment voor jouw kat
 • Bij extreme vuurwerkangst bij jouw kat

Bij extreem nerveuze en angstige katten start je met de vuurwerkmix op 15 november wanneer er in de wijk veel vuurwerk wordt afgestoken in december. Je hebt dan twee flesjes vuurwerkmix nodig. Merk je dat je veel extra schrikmomenten hebt, dan bestel je 3 flesjes zodat je na de jaarwisseling nog even kan doordruppelen.

 • Angstige kat en vroeg vuurwerk

Begint het vuurwerk afsteken later in de maand december, dan begin je 1 december. Dit betekent dat je twee flesjes van de vuurwerkmix van Bach nodig hebt. Ook nu kun je na de jaarwisseling het flesje leegmaken.

 • Kat alleen met de jaarwisseling uit balans

Bij dieren die alleen in de laatste dagen voor oud jaar angstig zijn of alleen op oudejaarsdag kun je uiterlijk 13 december (maar liever 10 december) beginnen met de vuurwerkmix. Dan red je het met 1 flesje. Flesje na de jaarwisseling nog even leegmaken.

Nog even dit

Let op: De vuurwerkmix van Bach is NIET in de winkel te koop. Ik verkoop de vuurwerkmix van Bach via mijn webshop, hou daarom rekening met de drukte van de pakketpost zodat je op tijd kunt beginnen.


Schrikmoment

Extra doseren mag

Het kan altijd gebeuren.. helaas.... dat er een enorm schrikmoment is voor jouw dier. Dan kun je jouw huisdier veilig een extra dosering geven van de vuurwerkmix zodra deze weer interesse heeft in een lekker snoepje. In het extreemste geval, kun je zelfs elk kwartier de dosering van 4 druppels blijven herhalen totdat jouw huisdier weer meer op het gemak is.

De rest van de dag vervolg je met het normale schema.

Vuurwerkangst katten

De Vrolijke Huiskat

vuurwerkangst katten

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn


Veel gestelde vragen

Lust mijn kat ook Bach bloesem remedies?

Er zit weinig smaak aan de Bach bloesem remedies, waardoor het meer als water smaakt dan als medicijn. Daardoor worden de Bach remedies ook door katten goed geaccepteerd.

Ik krijg bij mijn kat geen medicijn naar binnen

De Bach bloesem remedies zijn heel anders dan pilletjes of andere vies smakende medicijnen. Je druppelt de remedies over de voeding van jouw kat. Ze worden dus niet apart toegediend. En er zit ook nog eens heel weinig smaak aan, ideaal voor katten dus.

Kan ik na kerst beginnen met de Bach bloesem Remedies

Nee, je moet echt uiterlijk 15 december beginnen met druppelen. Hoe angstiger jouw kat is, hoe eerder je moet beginnen.

Waarom betaal ik zoveel verzendkosten?

De juiste Bach bloesem flesjes zijn te breed voor de brievenbus volgens de standaard van PostNL. Daarom moet ik het pakkettarief betalen.

Ik heb ook een angstige hond, werkt het voor honden hetzelfde?

Ja, voor honden werken de Bach bloesem Remedies hetzelfde als voor katten. Voor wat extra informatie kun je kijken op de pagina 'vuurwerkangst honden'.

Bestel ik voor mijn hond dezelfde vuurwerkmix ?

Ja, de 'Vuurwerkmix van Bach' is voor honden en katten hetzelfde.