valeriaan

Waarom zit er valeriaan in kattenspeeltjes?

In sommige kattenspeeltjes zit valeriaan verwerkt. Omdat deze plant een enorme aantrekkingskracht heeft op de meeste katten, wordt zo'n speeltje natuurlijk super interessant voor jouw kat om mee te spelen.

Echte Valeriaan

Deze valeriaan komt van de Echte Valeriaan (De Latijnse naam hiervan is: Valeriana Officinalis). De wortels van de Echte Valeriaan worden gedroogd en gebruikt in kattenspeeltjes. Deze plant kun je trouwens in Nederland ook in de tuin zetten voor jouw katten. De vraag is alleen hoe lang deze plant daadwerkelijk meegaat wanneer jouw kat deze onder handen neemt....

Het effect van valeriaan

Een mooie bijkomstigheid is dat valeriaan ook een rustgevend effect heeft op een kat. Daarom geef ik bij gedragstherapie voor katten ook altijd een zakje valeriaan voor de kat. Na het spelen wordt de kat rustig door deze valeriaan. En dit rustgevende effect heeft valeriaan ook op mensen. Daarom wordt in thee voor een goede nachtrust ook valeriaan verwerkt. Maar ook in slaappillen op natuurlijke basis.

Het kan dus zomaar gebeuren dat jouw kat er met jouw theezakje slaap lekker thee vandoor gaat…..

 

De Vrolijke Huiskat

Echte Valeriaan

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn

Vuurwerkangst bij katten

De vuurwerkperiode is een enorm stressvolle periode voor katten (en honden). Jouw kat heeft baat bij het gebruik van de Bach Bloesem Remedies om angst en spanning te verminderen bij vuurwerkangst.

Lees hoe je jouw kat kunt helpen

Vuurwerkangst bij honden

De vuurwerkperiode is een enorm stressvol voor honden. Jouw hond kun je ondersteunen om angst en spanning te verminderen bij vuurwerkangst.

Lees hoe je jouw hond kunt helpen
Getagd , , , , , , .