Voercheck voor katten - brok en blikvoer

Een voercheck voor katten is precies wat het woord aangeeft: een check van het voer dat jij jouw kat geeft. Wil je antwoord op vragen als:

  • Krijgt mijn kat voldoende voeding?
  • Is dit het juiste voer voor mijn kat?
  • Is de voeding die mijn kat krijgt compleet? Oké, deze vraag stel je niet zo snel, maar juist dit is wel een hele belangrijke vraag. Want wanneer er tekorten ontstaan kunnen er ziekten de kop op steken.
  • Doe ik het wel goed voor mijn kat?

Wil je antwoord op deze vragen, laat mij dan eens een check uitvoeren op de voeding van jouw kat.

Wat is goede voeding voor katten?

Past de huidige voeding bij jouw kat?

Simpele vraag toch? Was het antwoord ook maar zo simpel. Want om deze vraag goed te beantwoorden heb ik best wat informatie nodig. Niet alleen informatie over de huidige voeding (etiket en ruwe analyse bijvoorbeeld), maar ook over jouw kat (waar onder leeftijd, beweging en gewicht).

Waarom een voercheck aanvragen?

Loop jij in de dierenwinkel en weet jij gewoon niet waar je op moet letten wanneer je voeding voor jouw kat koopt? Of zie jij ook elke week een nieuw merk kattenvoeding voorbij komen waarvan je je afvraagt of dat dan de juiste voeding voor jouw kat kan zijn? Of vraag je je af wat die verbeterde formule inhoudt?

De voerhoeveelheid op de verpakking
De voerhoeveelheden die op de verpakking staan zijn richtlijnen. De meeste katten kunnen hiermee prima uit de voeten (of moet ik zeggen uit de pootjes), maar geldt dat ook voor jouw kat? Ik bereken in de voercheck wat de juiste voerhoeveelheid voor jouw kat is.

wat is goede voeding voor katten

Wat check ik in de voeding van jouw kat?

Bij een voercheck voor brok of blikvoer kijk ik naar verschillende belangrijke onderdelen in de voeding van jouw kat, dit is naast de voerhoeveelheid, ook:

Het aandeel vlees
Een kat is een obligate carnivoor en heeft vlees nodig in zijn voeding om gezond te blijven. Ik geef jou inzicht in het aandeel vlees in de brok of het blikvoer van jouw kat.

De eiwitten
Eiwitten zijn voor een kat erg belangrijk om in de voeding te hebben. Daarom kijk ik zowel naar het aandeel eiwitten als naar de oorsprong van deze eiwitten. Passen deze bij onze huiskat?

De vetten
Vetten zijn essentieel voor katten. Daarom kijk ik naar de vetten en geef inzicht in het aandeel vetten in het voer en of dit voldoende is voor jouw kat. Maar wat kunnen katten hier nou mee?

Aandeel koolhydraten
Zitten er koolhydraten in het voer en zo ja, waar staan deze dan op de verpakking? Het antwoord is een cat-eye opener kan ik je vast verklappen.

Inzicht in het etiket
Ik geef je wat handige tips over het lezen van etiketten, zo kun je zelf beter bepalen wat de juiste voeding voor jouw kat is.

Welke inzichten krijg je met een voercheck?

wat is goede voeding voor katten

Een voercheck voor katten is een analyse van de voeding die jij jouw kat nu geeft, (een check✅dus). Je krijgt antwoord op de volgende vragen:

  • Klopt de hoeveelheid voer die jij jouw kat geeft?
  • Is deze voeding daadwerkelijk compleet?
  • Past deze voeding bij de leefwijze van jouw kat?
  • Is de voeding geschikt voor jouw kat als diersoort?

Na de voercheck weet je of je het goed doet voor jouw kat, of dat het beter kan voor jouw kat.


2 soorten voer
In de voercheck voor jouw kat check ik 2 soorten voer. Dit kunnen 2 verschillende brokken zijn, een brok en een blikvoer of 2 verschillende soorten blikvoer. Geef daarom in de vragenlijst aan welke van de voersoorten die jij jouw kat geeft, jouw kat het meeste krijgt. Hierdoor krijg je een voercheck waar je écht de juiste informatie uithaalt. Stel, je geeft jouw kat standaard 1 soort brok en 1 soort blikvoeding per dag. Maar je hebt altijd een back-up voeding in de kast staan voor het geval dat. Dan zou het zonde zijn dat ik toevallig de analyse doe van deze back-up voeding, terwijl jouw kat dit voer welgeteld 2 keer in de maand krijgt.

Meerdere katten
Deze voercheck is voor 1 kat. Omdat specifieke gegevens van jouw kat mee spelen in het bepalen of dit voer het juiste voer is voor jouw kat is het beeld voor jouw andere kat niet volledig. Wil je een voercheck voor meerdere katten, stuur mij dan een berichtje via het contactformulier. Geef daarin aan om hoeveel katten het gaat en of ze allemaal hetzelfde voer krijgen, dan ontvang je van mij een offerte op maat om een voercheck voor alle katten te doen.

goede voeding voor katten

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn