Voedingsadvies voor katten

Wat eet jouw kat?
Twijfel je aan de voeding van jouw kat?
Is de voeding die jouw kat krijgt écht compleet?
Klopt de gegeven hoeveelheid bij de behoefte van jouw kat?

wat is goede voeding voor katten

Analyse huidige voeding

Misschien heb je niet meteen uitgebreid advies nodig, maar wil je gewoon net wat meer weten over de voeding die jij jouw kat geeft.

Voercheck voor katten

Voedingsadvies voor katten

Of je nou brokjes, blik, kvv of helemaal zelf voer samenstelt, het blijft soms een hele puzzel om ervoor te zorgen dat jouw kat voldoende van alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Met voedingsadvies help ik je om de voeding zo compleet mogelijk te maken.

Ik was verdwaald in het oerwoud van kattenvoer

Over een paar dagen adopteer ik een jonge maar volwassen kat uit het asiel en ik wil goede voeding voor mijn kat kopen. Ik weet dat deze kat in zijn leven voor het asiel in de weilanden leefde en dus op natuurlijke prooien heeft geleefd. Ook weet ik dat deze kater recent is gecastreerd en in het asiel krijgt wat de pot schaft.

En daar sta ik dan in een dierenwinkel, voor het schap met kattenvoeding en ik weet gewoon niet meer waar ik kijken moet. De slogans schreeuwen mij tegemoet:

 • Graanvrij
 • Voor gesteriliseerde katten
 • Geen tarwe of mais toegevoegd
 • No meat meal or fillers
 • Met maar 1 soort proteïne
 • Makkelijk te verteren
 • Speciaal voor dit ras
Voedingsadvies voor katten

Dit is echt het moment dat ik compleet verdwaald ben in het oerwoud van kattenvoer. Tijd om me er eens in te verdiepen, want ik zie door de bomen het bos niet meer. En wanneer ik online shop voor kattenvoeding, is dit nog veel erger. Er lijkt elke week wel een nieuw merk op de markt te komen met nog betere ingrediënten en de beste formule ooit….. .

Ik ga mezelf afvragen:

 • Wat heeft deze kat nodig?
 • Wat zit er in dit voer ?
 • Hoe kan ik dit goed beoordelen?

Die etiketten zijn nogal onleesbaar. Ik lees wel, maar ik begrijp werkelijk niet wat er staat.

Wat is goede voeding voor mijn kat?

De vraag 'Wat is goede voeding voor mijn kat?' is 1 van de meeste gestelde vragen over katten aan onze grote vriend Google. Op zich logisch, want elke katteneigenaar koopt voer voor de kat.

Alleen ga je het juiste antwoord op deze vraag niet op internet vinden. Je kunt misschien uitvinden wat betere voeding voor katten is. Maar de juiste voeding voor jouw kat, dat is anders dan de juiste voeding van de kat van de buren.

Dit heeft te maken met:
-  Leeftijd van jouw kat
-  Gewicht van jouw kat
-  Beweging van jouw kat
-  Eventuele aandoeningen van jouw kat

Al deze eigenschappen bepalen mede welke voeding goed is voor jouw kat.

voedingsadvies voor katten

Is compleet wel compleet?

Maar ik kan je, bij bijvoorbeeld blaasgruis of bij het voeren van kvv ook adviseren bij het een samenstellen van voeding voor jouw kat. De voeding van de kat moet, wil de kat nog lange tijd gezond blijven, voldoen aan een aantal voorwaarden. Wanneer je kvv of vers voert moet je ervoor zorgen dat deze voeding compleet is.

Een steekhoudend argument die dierenartsen gebruiken om tegen vers voeren te zijn is dat veel voeding uit balans is. Er worden soms aan de ene kant te weinig vitaminen gegeven en aan de andere kant te veel van bepaalde mineralen zowel overschotten als tekorten zijn niet wenselijk. Maar laten we ook even realistisch blijven: de dierenartsen zien ook vaker de dieren waarbij het misgaat, dan de dieren die het juist super goed doen op bepaalde voeding.

Toch, of je nou brokjes, blik, kvv of helemaal zelf voer samenstelt, het blijft soms een hele puzzel om ervoor te zorgen dat jouw kat voldoende van alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Als voedingsconsulent voor katten kan ik je hierover adviseren.

Voor meer informatie hierover neem even contact met mij op via onderstaande knop.

Voercheck voor katten

Misschien heb je niet meteen uitgebreid advies nodig, maar wil je gewoon net wat meer weten over de voeding die jij jouw kat geeft. Dit doe ik door middel van een voercheck voor katten. Het is een analyse (check✅) van de voeding die jij jouw kat nu geeft:

 • Controle of er in de voeding die jij jouw kat geeft alles zit wat jouw kat nodig heeft.
 • Controle op hoe compleet deze voeding nu echt is (compleet is niet altijd compleet).
 • Berekening van de hoeveelheid voer die jouw kat krijgt ten opzichte van wat ze nodig heeft.
 • Analyse van de ingrediënten en hoe deze passen bij jouw kat.
 • Advies over aanvullende supplementen indien er tekorten zijn.
 • En tot slot krijg je nog een korte blik op kattenvoer in het algemeen.

Op dit moment loopt er een pilot voor deze voercheck voor katten. Je krijgt dan korting op de prijs van de voercheck in ruil voor eerlijke feedback. Zo kan ik mijn voercheck finetunen en afstemmen op de vraag van jou als katteneigenaar.

wat is goede voeding voor katten?

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn