Voedingsadvies voor jouw kat

Goede voeding passend bij de gezondheid van jouw kat

Gezondheid begint bij goede voeding, ook voor katten.

kat smikkelt uit zijn schaaltje natvoer

Wanneer vraag je voedingsadvies voor jouw kat aan?

Als je twijfelt over de huidige voeding die jouw kat krijgt

Waarschijnlijk zoek je voedingsadvies voor jouw kat omdat deze last heeft van een gezondheidsprobleem. Je hebt het idee dat de huidige (voorgeschreven) voeding van jouw huiskamertijger niet echt lijkt bij te dragen aan een verbetering van de situatie. Meerdere bezoekjes aan de dierenarts ten spijt, het probleem blijft maar terugkeren. Steeds meer twijfel je over deze voeding voor jouw kat en je vraagt je af óf en hóe het beter kan.

Nu zoek je kattenvoeding die beter aansluit bij de aandoening die jouw kat heeft.

Ik kan jou helpen bij deze zoektocht, niet alleen voor jouw gezonde kat, maar zeker ook wanneer jouw kat last heeft van een of meerdere gezondheidsaandoeningen:

 • Nierfalen
 • Blaasontsteking (bacterieel of Idiopathisch)
 • Blaasgruis (struvietstenen, calciumoxalaatstenen, uraatstenen, cystinestenen of xantinestenen)
 • Obstipatie
 • Overgeven
 • Vachtproblemen
 • Artrose

De weg naar goede voeding voor jouw kat

Gezondheid begint bij de juiste voeding

Qua voeding zijn er ook voor katten meerdere mogelijkheden. Van een betere brok tot aan vers voeren.
Maar wat past bij de kat die jij in huis hebt ?

Daarin ga ik met je meedenken, want niet alle katten lusten alles en katten houden niet zo heel erg van verandering.

Waar ik uiteraard naar kijk is wat jouw kat specifiek in ieder geval nodig heeft. Dit doe ik op meerdere fronten, ik hou in elk geval rekening met:

 1. Wat heeft een kat nodig omdat hij een kat is (een kat is een carnivoor).
 2. Leeftijd en gewicht van jouw kat
 3. Welke specifieke behoeften zijn er met betrekking tot eventuele gezondheidsklachten.
voeding kat

Goede voeding is voor elke kat belangrijk. Het liefste ook lekkere voeding die jouw pluizige maatje graag eet en passend is bij de gezondheid van jouw kat.

Nu wil jij echt aan de slag met de gezondheid van jouw kat en zoekt voeding waardoor jouw pluizige kattenvriendje zich weer beter gaat voelen.

Betere voeding

Vrolijke Huiskat

De kitten in mijn senior kwam weer naar boven

Ik heb met eigen ogen gezien wat goede voeding met een kat kan doen. Zelf heb ik mogen ervaren hoe mijn eigen senior kat Vinnie weer helemaal opleefde doordat ik hem andere voeding gaf. De kitten in de senior kwam weer naar boven; ik had alleen zijn voeding aangepast.

Ook ik had ooit grote twijfels bij het voer dat ik mijn katten gaf en was compleet verdwaald in het oerwoud dat kattenvoer heet. Daarom ben ik de opleiding tot voedingsadviseur voor katten gaan doen. Ik heb hierdoor kennis van brokjes, natvoer, kvv en rauw vlees voor katten. Door deze opleiding weet ik welke voeding passend is bij jouw kat en haar kwakkelende gezondheid.

 

Nu adviseer ik bewuste katteneigenaren die vastlopen op de huidige voeding die zij hun kat geven. Het is ook voor jou en jouw kat mogelijk erachter te komen welke voeding specifiek beter bij jouw kat past. Dit kan door middel van ‘Voedingsadvies voor jouw kat’.

Nu adviseer en begeleid ik mede katteneigenaren die met dezelfde twijfels over kattenvoeding lopen, die katten hebben met uiteenlopende gezondheidsproblemen, de voeding te kiezen die beter past bij hun kieskeurige kat. Dit doe ik door het traject 'Voedingsadvies voor jouw kat'.

Waarom 'Voedingsadvies voor jouw kat' aanvragen?

Krijg voor jouw kieskeurige kat passende voeding

Het traject voedingsadvies voor jouw kat neemt jouw kat als dier als uitgangspunt, niet alléén de ziekte. Want ook jouw huiskamerpanter is uniek en verdient maatwerk. Specifiek voor jouw kat maak ik stap voor stap een plan… want tja… het blijven wel katten hé….

Tijdens het traject kiezen we daarom samen heel bewust betere en passendere voeding voor jouw kat. Dit traject heeft, wanneer je de stappen opvolgt, hoe dan ook een positieve invloed op de gezondheid van jouw kat, want jouw kat:

 • Voelt zich zichtbaar beter en is blijer.
 • Is weer actiever en speelser.
 • Ziet er beter uit,
 • Blijft beter op gewicht,
 • Heeft een betere vacht en glanst weer mooi.
 • Is weer socialer, wat de onderlinge relaties met andere in het huishouden ten goede komt.
 • Slaapt weer minder, maar wel beter (let op: de gemiddelde kat slaapt sowieso al 16 - 18 uur per dag wanneer deze gezond is)
 • Heeft veel minder kans op bijkomende ziekten.
goede voeding kat

Op het moment dat jouw kat beter passende voeding krijgt zal jouw kat zich absoluut beter gaan voelen. Het werkt bij katten hetzelfde als bij ons. Wanneer wij gezonder eten, voelen wij ons ook fitter en minder vermoeid. Voeding draagt dus zeker bij aan een betere gezondheid van jouw kat, maar is helaas niet alles genezend.

Hulp die jij en jouw kat nodig hebben

Advies en begeleiding op maat

Voedingsadvies voor jouw kat is een begeleidingstraject en tijdens dit traject gaan we aan de slag met betere en passende voeding voor jouw kat.

Natuurlijk ontvang je van mij een compleet voerplan op maat voor jouw kat. Bijsturing van het voerplan wanneer dit nodig is
aan de hand van contactmomenten.

Dit traject houdt in dat je begeleiding en advies krijgt (afhankelijk waar jij behoefte aan hebt 1 tot 3 maanden). In deze periode krijg je 1x per week een mail van mij waarin ik jouw vragen beantwoord.

Soms is het handiger om te bellen en hebben we telefonisch contact op afspraak.

 

Voedingsadvies voor jouw kat’ helpt jou stap voor stap op weg naar de juiste voeding passend bij de gezondheid van jouw kat.

Jij wilt snappen wat je in de voerbak van jouw kat doet

Je krijgt van mij de juiste informatie en handvatten

voeding kat

Jij bent de bewuste katteneigenaar die het beste voor heeft met jouw lieve pluizige huisgenoot. Je wilt alleen het perfecte voor je kat en daar hoort ook het betere voer bij... dat ook nog eens past bij de kat die jij in huis hebt.

Alleen het juiste voor jouw kat is goed genoeg. Natuurlijk sta je open om indien nodig de voeding van jouw kat aan te passen.

Het enige wat ontbreekt zijn de juiste handvatten om dit voor elkaar te krijgen.

Dit advies is bedoeld voor zowel de gezonde kat, als de katten met blaasgruis, nierfalen, darmproblemen, artrose of vachtproblemen. Heeft jouw kat last van een andere aandoening, neem even per mail contact met mij op. Ik denk graag met je mee.

Hoe werkt 'Voedingsadvies voor jouw kat'?

Stap voor stap naar de juiste voeding voor jouw kat

Invullen vragenlijst

Je ontvangt van mij een vragenlijst waarin ik het een en ander wil weten over jouw kat zelf, de eventuele gezondheidsklachten en de huidige voeding en de voorkeuren van jouw kat met betrekking tot de voeding. En uiteraard wat jij wel of niet wilt voeren, ook daar hou ik rekening mee. Dit zijn essentiële gegevens om tot een goed advies te komen voor jouw kat.

Telefonisch contact indien nodig

Nadat je de vragenlijst ingevuld terug hebt gestuurd is het soms handig om even telefonisch te overleggen. Daarvoor plannen we dan een belafspraak in om nog wat dingen samen door te spreken.

Voerplan op maat voor jouw kat

Naar aanleiding van alle informatie die ik uit de vragenlijst heb gehaald (en wat we eventueel telefonisch hebben besproken) ga ik het voerplan voor je uitwerken en deze krijg je dan gemaild.

Begeleiding eigenwijze katten

Nu je het voerplan van mij hebt ontvangen kun je zelf écht aan de slag. Per mail houden we contact over de vorderingen die je maakt en over de eigenwijsheid van jouw kat. We zetten stappen richting passende voeding en wanneer nodig  passen we het voerplan aan. Indien noodzakelijk plannen we een belafspraak in om e.e.a. door te spreken. Op deze manier krijg je het advies en de begeleiding die jij en jouw kat nodig hebben. Hoe lang deze begeleiding duurt is afhankelijk van het traject dat je kiest. Je kunt kiezen uit een traject van 1, 2 of 3 maanden.

De eerste stap

'Voedingsadvies voor jouw kat' kun je op deze pagina via de oranje knoppen online aanvragen. Hieronder staan de verschillende traject nog even kort en overzichtelijk weergegeven.

Voedingsadvies voor jouw kat

Small

Tijdens dit begeleidingstraject ontvang jij:

⇒ Een compleet voerplan op maat
⇒ Advies en begeleiding van 1 maand waarin:

→ 1x per week e-mail contact
→ telefonisch contact op afspraak

Bijsturing voerplan wanneer dit nodig is
aan de hand van contactmomenten.

€ 188,00

Voedingsadvies voor jouw kat

Medium

Tijdens dit begeleidingstraject ontvang jij:

⇒ Een compleet voerplan op maat
⇒ Advies en begeleiding van 2 maanden waarin:

→ 1x per week e-mail contact
→ telefonisch contact op afspraak

Bijsturing voerplan wanneer dit nodig is
aan de hand van contactmomenten.

€ 222,00

Voedingsadvies voor jouw kat

Large

Tijdens dit begeleidingstraject ontvang jij:

⇒ Een compleet voerplan op maat
⇒ Advies en begeleiding van 3 maanden waarin:

→ 1x per week e-mail contact
→ telefonisch contact op afspraak

Bijsturing voerplan wanneer dit nodig is
aan de hand van contactmomenten.

€ 266,00


 

Veelgestelde vragen

Voedingsadvies voor jouw kat

Small

⇒ Een compleet voerplan op maat
⇒ Advies en begeleiding van 1 maand

€ 188,00

Voedingsadvies voor jouw kat

Medium

⇒ Een compleet voerplan op maat
⇒ Advies en begeleiding van 2 maanden

€ 222,00

Voedingsadvies voor jouw kat

Large

⇒ Een compleet voerplan op maat
⇒ Advies en begeleiding van 3 maanden

€ 266,00

Of was je op zoek naar:

KVV voerplan voor katten

Jij voert jouw kat KVV, maar je hebt geen idee of je het wel goed doet. Jij wilt graag jouw kat goede en complete voeding geven in de vorm van KVV en snappen wat jij elke dag in de voerbak van jouw kat doet. Ik maak een compleet KVV voerplan op maat voor jouw kat.

Kat moet afvallen

Een kat laten afvallen is makkelijker gezegd dan gedaan. Om een jojo-effect te voorkomen is het verstandig om te kijken naar zowel voeding, beweging als omgeving.

Lees waarom deze combinatie zo belangrijk is.

Kat plast in huis

Jouw kat plast overal in huis, je hebt een kattenbak staan, maar die blijft schoon. Niet alleen jij wordt hier (zacht uitgedrukt) simpel van, maar jouw kat is ook allerminst vrolijk.

De Vrolijke Huiskat

Vrolijke kat logo van De Vrolijke Huiskat

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn