Vind goede voeding voor mijn kat

Zowel voor de alleseter als de kieskeurige kat…. En jouw kat

Eenmalig online advies

Regelmatig vraag je je af: ‘Geef ik wel goede voeding aan mijn kat? 

Je loopt in de dierenwinkel en je weet gewoon niet meer waar je op moet letten bij het kopen van kattenvoeding.

Telkens wanneer je voer koopt kijk je naar andere voeding. Je ziet de slogans, kijkt naar etiketten, leest verbeterde formules… Alleen geven deze meer vraagtekens dan antwoorden. Resultaat is dat je toch weer met hetzelfde voer thuiskomt waarvan je eigenlijk niet weet hoe goed of slecht het betreffende voer is.

Online is het niet veel beter en steeds zie je een nieuw merk kattenvoeding voorbij komen en elke keer komt de vraag in je op: ‘Is dit dan de juiste voeding voor mijn kat?

goede voeding katten

Jij wilt :

 • snappen waarom het ene kattenvoer beter is dan het andere voer voor katten.
 • begrijpen wat er op het etiket op de verpakking van kattenvoer staat.
 • zelf kunnen bepalen welke voeding beter is voor jouw eigen kat en welke voeding je beter in de winkel laat liggen.
 • onafhankelijk zijn van het advies van de dierenwinkel.

Kortom, jij wilt weten wat je elke dag in de voerbak van jouw kat doet.


Krijg wegwijzers in het oerwoud van kattenvoer

Advies én handvatten


Ik snap je, want ook ik had ooit grote twijfels bij het voer dat ik mijn katten gaf en was compleet verdwaald in het oerwoud dat kattenvoer heet. Daarom heb ik de opleiding tot voedingsadviseur voor katten gedaan. Hierin leerde ik niet alleen etiketten lezen en hoe marketing op verpakkingen wordt gebruikt. Maar zeker ook wat specifiek jouw kat nodig heeft aan voedingsstoffen en vitaminen en mineralen.

Nu geef ik wekelijks katteneigenaren, die met diezelfde vragen lopen, de tools om het kattenvoer beter te beoordelen en goede voeding voor hun kat te kopen. Het is ook voor jou mogelijk grip te krijgen op de voeding die jij jouw kat geeft. Dit kan door middel van het eenmalig advies ‘Vind goede voeding voor mijn kat’.

Goede voeding voor katten

'Vind goede voeding voor mijn kat' is een eenmalig online advies.

Je ontvangt van mij een uitgebreide analyse van de huidige voeding die jij voert. Ik beoordeel deze voeding en daarnaast kijk ik specifiek naar wat jouw kat nodig heeft. Past de huidige voeding of kan het beter? Je krijgt ook handvatten zodat je kattenvoer veel beter kunt beoordelen en dus betere kattenvoeding gaat kiezen. Je krijgt ook een aantal alternatieven voor de huidige voeding wanneer het beter kan.


Betere voeding

Vrolijke Huiskat


Dit advies geeft jou:

 • Inzicht in hoe goed de voeding is die jij jouw kat geeft.
 • Handvatten op welke punten de voeding beter kan of zelfs moet.
 • Aanknopingspunten wat de beter passende voeding voor jouw kat is
 • Zicht op de specifieke behoeften die jouw kat heeft als het gaat om voeding
 • Tools voor het lezen van etiketten op kattenvoer
 • Gemoedsrust doordat je een bewuste keuze voor goede kattenvoeding kunt maken.
 • De eventuele alternatieven voor de huidige voeding.

Natuurlijk zijn er ook grote voordelen voor jouw kat, want deze:

 • Zit lekkerder in zijn vel,
 • Is weer actiever en speelser,
 • Ziet er gezond uit en glanst mooi,
 • Blijft makkelijker op gewicht,
 • Heeft veel minder kans op ouderdomsziekten (denk aan obesitas, suiker en nierfalen).

Kortom: Jij hebt weer een Vrolijke Huiskat rondlopen; De kat blij en jij blij.

Voeding kat

Voedingsadvies voor jouw kat op maat

Mjammie


Je ontvangt van mij een advies op maat waarin ik het huidige voer van jouw kat analyseer. Natuurlijk neem ik de specifieke behoeften van jouw kat hierin mee. Hierdoor kan jij kattenvoeding beter beoordelen, door de marketingslogans heen kijken en passendere kattenvoeding kopen voor jouw kleine carnivoor. Mijn voedingsadvies is onafhankelijk en vaak krijg je dan ook meerdere voermerken als geschikt alternatief aangereikt.

Spoiler alert: dure voeding is niet persé betere voeding


Hoe werkt goede voeding voor mijn kat ?

De juiste gegevens voor een goed advies


 • Eerst vul je een uitgebreide vragenlijst in. Niet alleen over de voeding die jij jouw kat geeft, maar ik heb ook enkele gegevens over jouw kat zelf nodig.
 • Stuur de vragenlijst ingevuld terug, dan kan ik voor je aan de slag.
 • Je krijgt van mij altijd even een ontvangstbevestiging. Hierin staat ook een termijn waarbinnen je de uitgebreide analyse ‘Goede voeding voor mijn kat’ kunt verwachten. Normaal staat hier 2 weken voor.

 

Voor wie is dit advies bedoeld ?

Jij bent die bewuste katteneigenaar

Die weet wat je elke dag in de voerbak doet

Je bent de bewuste katteneigenaar die het beste voor heeft met de kat. Je wilt alleen het juiste voor jouw huiskamer carnivoor en daar hoort ook het meest passende voer bij. Voer dat ook nog eens perfect aansluit op de specifieke behoeften van jouw kat.

Alleen het beste voor jouw kat is goed genoeg.

Natuurlijk sta je open om, indien nodig, de voeding van jouw kat aan te passen. Jij wilt meer over kattenvoer weten dan alleen een paar merken betere kattenvoeding. Je hebt behoefte aan tools en inzichten om zelf de voeding van jouw kat verder te kunnen optimaliseren.

Dit advies is bedoeld voor de gezonde kat in alle leeftijdsfasen.


Voor wie is dit advies niet geschikt ?

De katteneigenaar die

 • het voer van de kat niet wil veranderen.
 • alleen een paar goede merken van kattenvoeding verwacht.
 • alleen voedingsadvies van de dierenarts aanneemt.

Voor welke kat is dit advies niet bedoeld ?

Heeft jouw kat een aandoening? Denk hierbij aan een allergie, nierfalen, blaasgruis of moet jouw kat afvallen, dan is dit advies niet geschikt.

Krijgt jouw kat KVV of vers vlees?
Kijk dan even bij de voedingsadviezen gericht op KVV en de voedingsadviezen gericht op vers vlees (B.A.R.F.).

Voedingsadvies voor katten

Over mij (en mijn kat)

De kitten in mijn senior kwam weer boven

Ik had alleen zijn voer gewijzigd

Uit eigen ervaring weet ik wat goede voeding met een kat kan doen. Ik heb met eigen ogen gezien en zelf mogen ervaren hoe mijn eigen senior kat weer helemaal opleefde doordat ik hem andere voeding gaf. De kitten in de senior kwam weer naar boven.

Ook ik was compleet verdwaald in het oerwoud van kattenvoer en liep met veel vragen en grote twijfels over de voeding die ik mijn katten gaf op advies van de dierenarts. Daarom heb ik me laten opleiden tot voedingsadviseur voor katten. Hierdoor snap ik wat er op het etiket van kattenvoeding staat, herken ik de marketingtrucs achter de slogans op de verpakking en weet ik welke specifieke behoeften een kat heeft (denk hierbij aan voedingsstoffen, vitaminen en mineralen maar zeker ook aan een passende voerhoeveelheid).

Nu help ik wekelijks katteneigenaren die op zoek zijn naar goede voeding die past bij hun eigen kat. Ik geef voedingsadvies dat aansluit op de specifieke behoefte van elke unieke kat. Hierbij kijk ik door de ogen van de kat en neem de kat als uitgangspunt. En vanuit het oogpunt van de kat beantwoord ik jouw vraag: ‘Wat is goede voeding voor mijn kat?’, waarbij ik rekening hou met de specifieke behoeften van jouw kat in het bijzonder.


'Vind goede voeding voor mijn kat'

Om je pootjes bij af te likken


'Vind goede voeding voor mijn kat' is een eenmalig online adviesconsult.

Goede kattenvoeding

In dit verslag lees je:

 • hoe goed deze voeding past bij jouw unieke kat
 • wat er goed is in het voer (groene vlaggen)
 • wat er écht beter moet (waar er absoluut rode vlaggen zitten).
 • of de voerhoeveelheid echt kloppend is voor jouw kat.
 • of er aanvullende supplementen nodig zijn voor jouw kat.
 • wat de betere alternatieven zijn voor de huidige voeding voor jouw kat.

Zowel de groene als de rode vlaggen leg ik uit. Zo weet jij waar je op kunt letten wanneer je betere voeding voor jouw eigen unieke kat gaat kopen. Daarnaast krijg je ook nog een inkijkje in de wereld van kattenvoer.

Past de huidige voeding bij jouw kat of kan het beter?


 

Veelgestelde vragen


Mijn kat is kieskeurig

Ja absoluut. Veel katten zijn kieskeurig wanneer je om hun eten gaat. Daarom houden we zo van ze, toch? Dit is dan ook de reden dat ik in de vragenlijst uitgebreid doorvraag over het huidige voer. Hoe specifieker jij hierin kunt zijn, hoe beter mijn advies past bij jouw kat.


Waarom heb je gegevens over mijn kat nodig, je gaat toch de voeding beoordelen?

Om te weten of de voeding passend is specifiek bij jouw kat is mede afhankelijk van de leeftijd van jouw kat, het gewicht van jouw kat en hoeveel jouw kat beweegt. Met deze gegevens bereken ik bijvoorbeeld de caloriebehoefte die jouw kat heeft. En aan de hand daarvan beoordeel ik ook weer hoe passend het huidige voer en de voerhoeveelheid is.


Waarom heb je zoveel gegevens over de voeding van mijn kat nodig?

Hoe meer gegevens ik heb over de voorkeuren van jouw kat als het gaat om voeding, hoe passender ik advies kan geven. Katten zijn heerlijk eigenwijs en ook daar hou ik rekening mee wanneer ik een voedingsadvies schrijf.


Ik heb meerdere katten, is 1 advies voldoende?

Dit advies is gericht op 1 kat. Omdat specifieke gegevens van jouw kat mee spelen in het bepalen of dit voer het juiste voer is, betekent dit dat het beeld voor jouw andere kat niet compleet is. Wil je advies voor meerdere katten, stuur mij dan een berichtje via mijn contactformulier. Geef daarin aan om hoeveel katten het gaat en.. heel belangrijk voor mijn offerte… wat de leeftijden van de katten zijn, het gewicht en tot slot of ze allemaal hetzelfde voer en smaak krijgen.

Je ontvangt van mij een offerte op maat.


Is dit advies ook van toepassing op mijn andere katten?

Je krijgt van mij een uitgebreide analyse over de huidige voeding van jouw kat. De gegeven handvaten kun je zeker toepassen. Maar dit advies is voor het andere gedeelte ook heel katafhankelijk. Precies dat specifieke gedeelte dat juist van toepassing is op jouw kat, kun je niet doorvoeren naar jouw andere katten.

Heb je meerdere katten, stuur mij even een mail via mijn contactformulier. Geef daarin aan om hoeveel katten het gaat en.. heel belangrijk voor mijn offerte… wat de leeftijden van de katten zijn, het gewicht en tot slot of ze allemaal hetzelfde voer en smaak krijgen.

Je ontvangt van mij een offerte op maat.


Waarom moet ik betalen voor dit advies?

Je krijgt van mij advies op maat voor jouw kat. Dit betekent dat je aan de hand van dit advies betere voeding voor jouw kat kunt kopen. Een zak voeding die jij normaal koopt die niet past bij jouw kat, is op de langere termijn duurder. Want dat betekent dat er door een verkeerd voedingspatroon gezondheidsproblemen kunnen ontstaan. En elk bezoekje aan de dierenarts die je kunt uitsparen is toch mooi meegenomen.

De gezondheid van jouw kat is onbetaalbaar toch?

De Vrolijke Huiskat

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn