Vers Vlees plan voor katten

Jij geeft jouw kat vers vlees (rauw vlees / B.A.R.F.) en je vraagt je af of je het wel goed doet:

 • Heb jij het idee dat je iets mist in de voeding voor jouw kat?
 • Heeft jouw kat snel last van obstipatie?
 • Eet jouw kat geen botten en ben je op zoek naar het juiste alternatief hiervoor?
 • Hoe zit het nou écht met omega-3 en omega-6 in het voerplan?
 • Waarom zijn vetten heel belangrijk in een voerplan voor katten?
 • Hoort vis thuis in een vers vlees plan voor een kat?
 • Of.. je hebt vragen over jouw vers vlees plan, maar jouw dierenarts kan jou hierin niet adviseren
Vers vlees plan voor katten

Vers vlees geven aan jouw kat kan soms nog best ingewikkeld zijn. Waar brok en blikvoer wordt gepresenteerd als compleet, moet je er bij een vers vlees plan zelf voor zorgen dat de maaltijd compleet is. En voor een kat kan dat best uitdagend zijn. Katten zijn heel kieskeurig en nieuwe smaken gaan er niet altijd goed in… of gewoon überhaupt niet… maar wat dan?

Vers vlees menu voor katten samenstellen

Bij ons mensen is het belangrijk dat de voeding die wij eten compleet is en voldoende vitaminen en mineralen bevat. Denk hierbij aan de schijf van vijf. Bevat ons eten langere tijd onvoldoende vitaminen, dan gaan er tekorten ontstaan en voelen we ons futloos of ziek. Dit werkt bij katten hetzelfde. Door tekorten of overschotten van vitaminen of mineralen kunnen katten op de langere termijn zich futloos voelen, een slechtere vacht hebben of ziek worden.

Complete voeding van vers vlees

Een vers vleesplan moet wel compleet zijn en vitaminen en mineralen bevatten in de juiste hoeveelheden. Bijvoorbeeld alleen spiervlees en hart geven aan een kat is geen volledige maaltijd en daardoor ook niet voldoende. In spiervlees en hart alleen zitten niet genoeg vitaminen en mineralen. Maar daarbij houdt een kat ook van wat afwisseling in zijn voeding. Het vers vleesplan voor jouw kat dat jij van mij ontvangt is compleet en zit voldoende afwisseling in.

Zieke katten door een onvolledig vers vleesplan

Een steekhoudend argument die dierenartsen gebruiken om tegen vers vlees voeren te zijn is dat veel mensen die vers vlees geven aan hun kat ergens wat missen in het vers vleesplan. Er worden soms aan de ene kant te weinig vitaminen gegeven en aan de andere kant te veel van bepaalde mineralen. Hierdoor kunnen er tekorten of overschotten ontstaan. Door zowel bepaalde tekorten als bepaalde overschotten kunnen katten ziek worden.

Maar laten we ook even realistisch blijven: de dierenartsen zien natuurlijk vaker de dieren waarbij het misgaat, dan de dieren die het juist super goed doen op bepaalde voeding. Toch wil je niet dat het jouw kat is die bij de dierenarts belandt door verkeerde of onvolledige voeding.

Wat houdt een vers vlees plan voor katten in?

 • Een vers vlees plan afgestemd op jouw kat dat compleet is.
 • Een lijstje met noodzakelijke supplementen op maat om de voeding compleet te maken
  -> inclusief de juiste dosering voor jouw kat.
 • Een extra document met essentiële informatie over vers vlees voeren aan katten.
 • Dit vers vlees plan is afgestemd op 1 kat.
Vers vlees menu voor katten

-  Een vers vlees plan afgestemd op jouw kat dat compleet is

Je ontvangt dus van mij een vers vlees plan dat volledig is met voldoende afwisseling op maat voor jouw kat. In dit plan zijn de juiste verhoudingen van spiervlees, orgaanvlees, vetten, ballaststoffen en Taurine opgenomen. Hierin neem ik de smaakvoorkeuren van jouw kat mee als uitgangspunt. Eventueel het voeren van hele prooidieren als aanvulling op dit plan…. indien gewenst.

Dit plan zorgt dus voor voldoende afwisseling voor jouw kat en is daarbij ook compleet waardoor er geen tekorten kunnen ontstaan wanneer dit plan gevolgd wordt.

Alles is afgestemd op de wensen en voorkeuren van jouw kat. (En natuurlijk hou ik rekening met jouw wensen als eigenaar, een heel prooidier geven is namelijk geen must voor een kat en als eigenaar zit je daar ook niet altijd op te wachten. Maar ook niet alle katten weten wat ze met een heel prooidier moeten doen).

- Een lijstje met noodzakelijke supplementen op maat

Aanvullend is er een lijstje opgenomen met noodzakelijke supplementen om de voeding compleet te maken. Helaas kom je niet altijd onder supplementen uit om de voeding voor jouw kat aan te vullen tot een volledige maaltijd. Met de juiste supplementen in de juiste hoeveelheden kan dit wel. Dit lijstje is onderdeel van het vers vlees plan indien supplementen noodzakelijk zijn.

- Een extra document met essentiële informatie over vers vlees voeren aan katten

Daarnaast ontvang je van mij ook een document met essentiële informatie over het voeren van vers vlees aan katten. Wanneer je vers vlees geeft aan jouw kat is het handig dat je weet wat je daarvoor nodig hebt en waar je op moet letten. In dit document zet ik dit samen met wat handige tips voor je op een rijtje.

- Voerplan op maat voor 1 kat

Het voerplan maak ik op maat voor jouw kat. Om tot het juiste advies te komen gebruik ik o.a. het gewicht van de kat, de hoeveelheid beweging, de leeftijd en of de kat gecastreerd is. Dit zijn essentiële gegevens om tot een goed advies te komen (naast de voorkeuren van jouw kat natuurlijk). Het is dus geen standaard voerplan, maar een menu afgestemd op de behoeften en voorkeuren van jouw kat. Met dit voerplan kun je elke keer opnieuw vooruit.

Een vers vlees menu op maat voor meerdere katten

Het vers vlees menu maak ik op basis van gegevens die jij aan mij verstrekt in de vragenlijst. Het is dus geen standaard voerplan dat ik uit de kast haal, maar een voerplan afgestemd op de behoeften en voorkeuren van jouw kat. Het plan is dus niet 1 op 1 over te nemen voor jouw andere kat*.

*Heb je nog een andere katten die ook op vers vlees staan, stuur mijn dan even een mail via het contactformulier. Geef in deze mail aan om hoeveel katten het gaat én of alle katten van dezelfde smaken houden. Dan krijg je van mij een prijsopgave om voor alle katten afzonderlijk een vers vlees plan op maat te ontvangen.

Na ontvangst van het voerplan

Binnen de aangegeven termijn ontvang je van mij het vers vleesplan voor jouw kat in de mail met alle daarbij horende informatie.

 • Lees dan alles rustig door en ga met dit voerplan aan de slag. De combinatie van deze documenten geven alle handvaten om verder zelfstandig een complete vers vlees maaltijd voor jouw kat klaar te maken en jouw kat heerlijk te laten smikkelen.
 • Waar nodig kijk ik in de twee weken na het versturen van het vers vleesplan mee met de hoeveelheden van aanbevolen supplementen. Dit is omdat de hoeveelheid van bepaalde supplementen nogal precies komen en het belangrijk is dat jouw kat de supplementen in juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Ook geef ik in het voerplan jou de keuze uit bepaalde merken van supplementen waar ik zelf achter sta. Maar jij bent degene die beslist welk supplement je uiteindelijk aan jouw kat geeft. Je kunt bij mij terecht voor een juiste berekening van de hoeveelheden binnen de gestelde termijn.
 • Tot 1 maand na het versturen van het vers vleesplan kunnen we een wijziging aanbrengen in het gemaakte voerplan. Het blijft wel een kat natuurlijk. Mocht je na deze termijn wijzigingen willen hebben in het voerplan, dan reken ik daar 25,00 euro voor als vergoeding.

Voor wie is een vers vlees plan voor katten geschikt?

 • Voor jouw kat die al op vers vlees staat.

Katten zijn eigenwijs, kieskeurig en houden niet van veranderingen... het is tenslotte een kat. Wanneer je een vers vlees plan bij mij aanvraagt ga ik ervan uit dat jouw kat al vers vlees krijgt of wanneer je vers vlees aan jouw kat wilt gaan geven dat je als eigenaar de kennis en het geduld hebt om vers vlees bij jouw kat te introduceren.

 • Wanneer jij als eigenaar bereid bent het voorgestelde vers vlees plan te volgen om zo tekorten of overschotten te voorkomen.
 • Voor jouw gezonde kitten, gezonde volwassen kat en gezonde senior kat.
Vers vlees voor katten

Voor wie is een vers vlees plan NIET geschikt?

 - Wanneer jij jouw kat over wilt zetten op vegetarische voeding. Een kat is een obligate carnivoor en haalt zijn voedingsstoffen en vitaminen uit vlees. Een vegetarisch dieet voor een kat is gewoon niet geschikt.

- Wanneer jij geen tijd hebt voor (of wilt besteden aan) het maken van vleesporties voor jouw kat. Denk hierbij aan 1x in de 2 weken een paar uur om vlees te verwerken tot dagporties.

- Zijn er dingen waardoor je twijfelt of vers vlees wel geschikt is voor jou en jouw kat, stuur mij jouw twijfels via de mail, wellicht kan ik je twijfels wegnemen.


Veel gestelde vragen

Mijn kat is kieskeurig

Ja, katten kunnen erg kieskeurig zijn. Als eigenaar heb je soms veel geduld nodig en moet je soms goed kijken naar wat jouw kat wel of niet eet. Door in de vragenlijst aan te geven welke smaken jouw kat het liefste eet, kan ik inspelen op de vraag van jouw kat. Toch.. het blijft een kat en het biedt geen garantie.

Wanneer je een vers vlees plan aanvraagt ga ik ervan uit dat je al ervaring hebt met het geven van vers vlees en je zelf de stappen kunt nemen om eventueel nieuwe smaken of structuren te introduceren.

Waarom voeg je nieuwe smaken toe aan het voerplan?

Door verschillende smaken (lees diersoorten) in het voerplan op te nemen krijg je een compleet menu. Elke diersoort heeft net iets andere vitaminen en mineralen in zich. Door meerdere vleessmaken te combineren in het voerplan, vullen deze diersoorten elkaar aan. Ik voeg nieuwe diersoorten toe wanneer het huidige voerplan te weinig diersoorten heeft om een compleet voerplan te zijn.

Ook katten houden van afwisseling
Een andere hele belangrijke factor is dat ook katten houden van afwisseling. Door een kat afwisseling te geven in het menu blijft jouw gezonde kat ook beter eten. Heel simpel, wij eten ook niet elke dag hetzelfde, katten willen ook weleens wat anders, net zoals wij.


Overstappen naar vers vlees

Heb je geen ervaring hiermee of weet je dat jouw kat gewoon erg eenkennig is wanneer het om eten gaat, dan kun je beter kiezen voor een compleet vers vlees menu met overstapbegeleiding. Daarin begeleid ik het overstappen van de huidige voeding naar een vers vlees maaltijd.

Als gedragsdeskundige en voedingsadviseur weet ik hoe moeilijk het kan zijn om jouw kat andere dingen te laten eten. Daarom bied ik ook een overstapplan voor katten aan. Daarin begeleid ik het overstappen van de huidige voeding naar vers vlees als ook begeleiding bij het introduceren van eventuele nieuwe vleessmaken.

Wil je jouw kat overzetten naar vers vlees en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Kies dan voor het overstapplan voor katten.

Vers vlees plan voor katten

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn