KVV voerplan voor katten

KVV geven aan katten lijkt zo simpel, maar er komt nét iets meer bij kijken dan alleen die KVV-rol. Dit om te voorkomen dat er tekorten aan vitaminen en mineralen ontstaan (en daardoor op lange termijn ziekten). Maar ook harde ontlasting bij jouw kat ligt op de loer wanneer je KVV voert aan jouw kat.

Jij geeft jouw kat KVV. Maar….

 • Je vraagt je af of je het wel goed doet.
 • Jouw kat heeft soms harde ontlasting.
 • Je twijfelt of de hoeveelheid KVV die jouw kat dagelijks krijgt wel voldoende is.
 • Moet jouw kat écht vis krijgen?
 • Je weet niet of het aandeel vetten in de huidige KVV wel kloppend is voor jouw kat.
 • Je vraagt je tenslotte ook nog af of er iets van groenten in de voeding moet worden gedaan, want de kat is toch een échte carnivoor?
KVV voerplan voor katten

Wat is KVV?

KVV is een afkorting voor kant-en-klaar-vers-vlees. Het is een rol kant-en-klaar-vers-vlees uit de diepvries. Eigenlijk dus gemalen vers vlees uit een rol, waar je niet veel meer aan hoeft toe te voegen om als maaltijd compleet te maken. Om dit goed te bewaren wordt het na productie meteen bevroren. Helaas zijn veel KVV rollen voor katten niet helemaal compleet. Maar wat mist er dan?

Samenstelling KVV katten

Een KVV-rol voor katten bestaat over het algemeen uit 3 componenten:

 • Spiervlees
 • Organen
 • Botten

De verhouding van deze componenten in de KVV-rol hangt af van de diersoort die wordt gebruikt in de betreffende smaak en per merk. Botten geven veel vitaminen en mineralen, maar bij katten ook vaak (te) harde ontlasting. Harde ontlasting wil je graag voorkomen. Dit kan door de samenstelling van de maaltijd iets te veranderen.

Oerwoud van KVV voeding

Er komen steeds meer merken bij die KVV voor katten op de markt brengen. Ook zijn er steeds meer winkels waar KVV te koop is. Toch, jouw kat eet niet alles en het is best wel zoeken naar de juiste KVV-rol voor jouw kat. Wanneer je een KVV voerplan bij mij aanvraagt krijg je een compleet KVV menu afgestemd op jouw kat.

Wat houdt een KVV voerplan voor katten in?

 • Een compleet KVV voerplan afgestemd op jouw kat.
 • Een lijstje met noodzakelijke supplementen, indien nodig -> inclusief de juiste dosering voor jouw kat.
 • Essentiële informatie over KVV voeren aan katten.
 • Dit voerplan is afgestemd op 1 kat.
Kvv kat

- Een compleet KVV voerplan afgestemd op jouw kat

Je ontvangt dus van mij een compleet KVV voerplan op maat voor jouw kat waarbij de verhoudingen van orgaan, spiervlees, bot, ballaststoffen en vetten kloppen voor jouw kat. Dit plan zorgt voor voldoende afwisseling voor jouw kat en is daarbij ook compleet waardoor er geen tekorten kunnen ontstaan wanneer dit plan gevolgd wordt.

- Een lijstje met noodzakelijke supplementen op maat, indien nodig

Helaas kom je niet altijd onder supplementen uit om de KVV voor jouw kat aan te vullen tot een volledige maaltijd. In het KVV plan zit dan ook een lijstje met supplementen indien deze noodzakelijk zijn. Het laatste wat je wilt is namelijk dat er tekorten ontstaan.

- Essentiële informatie over KVV voeren aan katten

Daarnaast ontvang je van mij ook een document met essentiële informatie over het voeren van KVV aan jouw kat. Wanneer je KVV geeft aan jouw kat is het handig dat je weet wat je daarvoor nodig hebt en waar je op moet letten. In dit document zet ik dit samen met wat handige tips voor je op een rijtje.

- Voerplan op maat voor 1 kat

Het KVV voerplan maak ik op maat voor jouw kat. Om tot het juiste advies te komen gebruik ik o.a. het gewicht van de kat, de hoeveelheid beweging, de leeftijd en of de kat gecastreerd is. Dit zijn essentiële gegevens om tot een goed advies te komen (naast de voorkeuren van jouw kat natuurlijk). Het is dus geen standaard voerplan, maar een KVV menu afgestemd op de behoeften en voorkeuren van jouw kat. Met dit voerplan kun je elke keer opnieuw vooruit.

Samenstelling KVV voerplan meerdere katten

Het KVV voerplan voor jouw kat maak ik op basis van gegevens die jij aan mij verstrekt in de vragenlijst. Het is dus geen standaard voerplan, maar een KVV menu afgestemd op de behoeften en voorkeuren van jouw kat. Het plan is dus niet meteen 1 op 1 toepasbaar voor jouw andere kat*. Met dit voerplan kun je wel elke keer opnieuw vooruit.

*Heb je nog een andere katten die ook op KVV staan, stuur mijn dan even een mail via het contactformulier. Geef in deze mail aan om hoeveel katten het gaat én of alle katten van dezelfde smaken houden. Dan krijg je van mij een prijsopgave om voor jouw katten ieder afzonderlijk een KVV voerplan op maat te ontvangen.

Na ontvangst van het voerplan voor jouw kat

Binnen de aangegeven termijn ontvang je van mij het KVV voerplan voor jouw kat in de mail met alle daarbij horende informatie.

 • Lees dan alles rustig door en ga met dit voerplan aan de slag. De combinatie van deze documenten geven alle handvaten om verder zelfstandig een complete KVV maaltijd voor jouw kat klaar te maken en jouw kat heerlijk te laten smikkelen.
 • Waar nodig kijk ik in de twee weken na het versturen van het KVV voerplan mee met de hoeveelheden van aanbevolen supplementen. Dit is omdat de hoeveelheid van bepaalde supplementen nogal precies komen en het belangrijk is dat jouw kat de supplementen in juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Ook geef ik in het KVV voerplan jou de keuze uit bepaalde merken van supplementen waar ik zelf achter sta. Maar jij bent degene die beslist welk supplement je uiteindelijk aan jouw kat geeft. Je kunt bij mij terecht voor een juiste berekening van de hoeveelheden binnen de gestelde termijn.
 • Tot 1 maand na het versturen van het KVV voerplan kunnen we een wijziging aanbrengen in het gemaakte voerplan. Het blijft wel een kat natuurlijk. Mocht je na deze termijn wijzigingen willen hebben in het voerplan, dan reken ik daar 25,00 euro voor als vergoeding.

Voor wie is een KVV voerplan voor katten geschikt?

- Voor jouw kat die al op KVV staat.

Katten zijn eigenwijs, kieskeurig en houden niet van veranderingen... het is tenslotte een kat. Wanneer je een KVV plan bij mij aanvraagt ga ik ervan uit dat jouw kat al KVV krijgt of wanneer je begint met KVV voeren aan jouw kat dat je als eigenaar de kennis en het geduld hebt om KVV bij jouw kat te introduceren.

 - Wanneer jij als eigenaar bereid bent het voorgestelde KVV voerplan te volgen om zo tekorten of overschotten te voorkomen.

- Voor jouw gezonde kitten, gezonde volwassen kat en gezonde senior kat.

KVV katten

Voor wie is een KVV voerplan NIET geschikt?

 - Wanneer jij jouw kat over wilt zetten op vegetarische voeding. Een kat is een obligate carnivoor en haalt zijn voedingsstoffen en vitaminen uit vlees. Een vegetarisch dieet voor een kat is gewoon niet geschikt.

- Wanneer jij geen zin hebt om net de extra stappen te zetten om de KVV maaltijd voor jouw kat compleet te maken.

 


Veel gestelde vragen

Mijn kat is kieskeurig

Ja, katten kunnen erg kieskeurig zijn. Als eigenaar heb je soms veel geduld nodig en moet je soms goed kijken naar wat jouw kat wel of niet eet. Door in de vragenlijst aan te geven welke smaken jouw kat het liefste eet, kan ik inspelen op de vraag van jouw kat. Toch.. het blijft een kat en het biedt geen garantie.

Wanneer je een KVV voerplan aanvraagt ga ik ervan uit dat je al ervaring hebt met het geven van KVV aan jouw kat en je zelf de stappen kunt nemen om eventueel nieuwe smaken of structuren te introduceren.

Liever introduceren onder begeleiding

Heb je geen ervaring hiermee of weet je dat jouw kat gewoon erg eenkennig is wanneer het om eten gaat, dan kun je beter kiezen voor het 'overstapplan voor katten'. Hierin begeleid ik het overstappen van de huidige voeding naar KVV en het introduceren van eventuele nieuwe vleessmaken. En ook hierbij krijg je een compleet menu afgestemd op jouw kat.

Waarom voeg je nieuwe smaken toe aan het voerplan?

Door verschillende smaken (lees diersoorten) in het voerplan op te nemen krijg je een compleet menu. Elke diersoort heeft net iets andere vitaminen en mineralen in zich. Door meerdere vleessmaken te combineren in het voerplan, vullen deze diersoorten elkaar aan. Ik voeg nieuwe diersoorten toe wanneer het huidige voerplan (als je dat had) te weinig diersoorten heeft om een voerplan compleet te maken.

Een kat eet beter wanneer er afwisseling is
Een andere hele belangrijke factor is dat ook katten houden van afwisseling. Door een kat afwisseling te geven in het voerplan blijft jouw gezonde kat ook beter eten. Heel simpel, wij eten ook niet elke dag hetzelfde, een kat wil ook weleens wat anders. En dit is echt niet 3 verschillende smaken op een dag aanbieden, maar wel met enige regelmaat een kat afwisseling geven.

KVV katten

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn

De Vrolijke Huiskat voor advies over gedrag, voeding en Bach bloesem remedies voor katten.
Een mooie combinatie omdat het één niet altijd los staat van het ander….