kat speelt met handen

Kat speelt met mijn handen

Afgelopen jaar hebben veel mensen een kitten in huis genomen. En afgelopen jaar heb ik ook meerdere malen de vraag van mensen gehad hoe ze een kitten af kunnen leren om niet met hun handen te spelen.

Kijk, een kat is heel nieuwsgierig en vanuit jachtinstinct is beweging super interessant. Voor een kitten is beweging nog veel interessanter doordat hij de wereld aan het ontdekken is. En wat is dan leuk en echt heel handig om een kitten te lokken….. juist met je handen… die heb je altijd bij de hand natuurlijk. En wanneer jouw kitten nog klein is, is het nog soort van grappig en speels wanneer ze in je hand hangt. Maar een kleine kitten wordt een grote kitten en vervolgens een grote volwassen kat.

En wanneer deze grotere kitten of deze grote volwassen kat in je hand hangt, dan is het ineens niet zo grappig meer. En dat het bij jezelf gebeurd is nog tot daar aan toe (nou ja, eigenlijk niet, maar vooruit). Maar wanneer een kat gaat azen op kleine kinderhandjes of de handen van jouw bezoek (die net die hete thee in de handen heeft), dan is het echt een ander verhaal.

Dus lok nooit een kitten met je handen, want dat is later een trigger om handen in de gaten te houden en aan te vallen.

Heb je nu een kat die je hebt geleerd om met handen te spelen, dan leer je dit zo snel mogelijk af. Heb je hier hulp bij nodig, kijk dan eens naar mijn adviesconsult voor katten.

 

De Vrolijke Huiskat

gedragsadvies voor katten

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn

Geplaatst in Blog, Gedrag van katten en getagd met , , , , , .