Een kat overzetten naar KVV of vers vlees

Jij wilt jouw kat overzetten van brokken of blikvoer naar KVV of vers vlees. Maar je weet niet:

- Hoe je moet beginnen,
- Wat je daarvoor nodig hebt,
- Of je jouw kat gewoon een bordje KVV of vers vlees kunt voorschotelen
- Wat jouw kat wel of niet eet
- Waar je KVV of vers vlees vandaan haalt
- Of wat een goede samenstelling van een kattenmaaltijd is.

Kat overzetten naar vers vlees

Wil je jouw kat overzetten naar vers vlees of KVV en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Ik help jou bij het overzetten van jouw kat naar een compleet vers vlees menu of KVV maaltijd.

Waarom kiezen voor het overstapplan?

Een kat kan heel kieskeurig zijn wanneer het om voeding gaat. Dit kan te maken hebben met geur, structuur, smaak of gewenning. Zelfs de plaats waar een kat eten krijgt kan invloed hebben op wat jouw kat wel of niet eet. Een kat is niet happig op nieuwe dingen in de omgeving, en al helemaal niet wanneer het om zijn eten gaat.

Als gedragsdeskundige, voedingsadviseur voor katten én (uiteraard) katteneigenaar kan ik heel goed begrijpen waar jij tegenaan loopt bij jouw kat. Door voeding en gedrag te combineren kan ik je goed begeleiden bij elke de volgende stap om jouw kat over te zetten naar een vers vlees maaltijd of een KVV menu. Want dit is niet altijd even makkelijk.

Overstappen naar een verse maaltijd is lastig.... ook voor jou als eigenaar

Het overstappen naar KVV of vers vlees kost vaak in het begin extra tijd en inzet van jou als eigenaar. Hoeveel tijd deze overstap in beslag gaat nemen is een beetje afhankelijk van hoe eenkennig jouw kat is ten opzichte van eten, maar zeker ook van jouw inzet om KVV of vers vlees aan jouw kat te introduceren. Een kat heeft soms een lange adem en de kunst is om zelf een net wat langere adem te hebben. Maar zoals ik ook zelf heb ondervonden, dat valt niet altijd mee. Laat mij daarom jou helpen om de overstap te maken naar KVV of vers vlees.

Wat houdt het overstapplan voor katten in?

  • Uitgebreide vragenlijst over de voorkeuren van jouw kat
  • Essentiële informatie over vers vlees en kvv voeren aan katten in het document ‘Starten met vers voeren’.
  • Begeleiding om jouw kat over te zetten naar vers vlees of kvv.
  • Een compleet vers voerplan afgestemd op jouw kat.
  • Een lijstje met noodzakelijke supplementen, indien nodig.
  • Dit overstapplan is afgestemd op 1 kat.

Uitgebreide vragenlijst is de basis

Je krijgt van mij een uitgebreide vragenlijst om te kijken wat jouw kat nu eet. Maar ook om te weten waar jij naartoe wilt: KVV of vers vlees of een combinatie. Door de ingevulde vragenlijst weet ik ook waar jij met jouw kat gaat instappen. Heeft jouw kat al ooit stukjes vlees gegeten of gaan we dit in dit traject aan jouw kat leren?

Document met essentiële informatie over vers vlees voeren

Wanneer je begint met vers voeren aan jouw kat is het handig dat je weet wat je daarvoor nodig hebt en waar je op moet letten. In dit document zet ik dit samen met wat handige tips voor je op een rijtje.

Vlees introduceren onder begeleiding

Dan ga je vlees of KVV aan jouw kat introduceren, onder mijn begeleiding. Dit doen we stap voor stap op het tempo van jouw kat. We gaan ontdekken wat de voorkeuren zijn van jouw kat qua structuur en smaak. De ene keer kost het wat meer tijd en effort, waar de andere keer het vlees op voordat je het vlees op het bordje hebt gelegd. Dit is echt niet altijd te voorspellen, elke kat heeft zo zijn eigen voorkeuren en eigenaardigheden. Ik geef je tips en trucs om jouw kat over te laten stappen naar andere voeding.

Compleet KVV voerplan of Vers vlees menu

Uiteraard werken we toe naar een complete maaltijd van jouw kat. En zo komen we uit bij een compleet KVV voerplan of vers vlees plan afgestemd op jouw kat. Dit complete KVV voerplan of het complete vers vlees plan kun je uiteindelijk elke keer opnieuw blijven gebruiken. Ik zorg voor voldoende afwisseling van smaken in het uiteindelijke voerplan.

Lijstje met noodzakelijke supplementen inclusief de juiste doseringen

Om een voerplan compleet te maken krijg je ook een lijstje met noodzakelijke supplementen. Deze gaan we ook stap voor stap introduceren aan jouw kat. Uiteraard reken ik van de supplementen de juiste dosering voor jouw kat uit. Zo heb je een vers vlees of een KVV voerplan dat uiteindelijk compleet is en is afgestemd op jouw kat.

Overstapplan voor 1 kat

Het nieuwe menu is afgestemd op de behoeften en voorkeuren van 1 kat. Het plan is dus niet meteen 1 op 1 toepasbaar voor jouw andere katten.

Heb je meer katten die je over wilt zetten op andere voeding, stuur mijn dan even een mail via het contactformulier. Geef in deze mail aan om hoeveel katten het gaat én of alle katten dezelfde voorkeuren hebben qua eten. Dan krijg je van mij een prijsopgave om jouw katten onder mijn begeleiding te laten overstappen naar vers vlees of KVV.


Voor wie is een overstapplan voor katten geschikt?

- Voor jou wanneer je tijd en vooral ook geduld hebt om vers vlees of KVV indien nodig in kleine stapjes aan jouw kat te introduceren.

- Wanneer jij als eigenaar bereid bent het voorgestelde voerplan te volgen om zo tekorten of overschotten te voorkomen.

Kat overzetten naar KVV

Voor wie is een vers vlees plan NIET geschikt?

 - Wanneer jij jouw kat over wilt zetten op vegetarische voeding. Een kat is een obligate carnivoor en haalt zijn voedingsstoffen en vitaminen uit vlees. Een vegetarisch dieet voor een kat is gewoon niet geschikt. Het is heet niet voor niets een vers vlees of KVV menu.

- Wanneer jij geen tijd hebt (of wilt besteden) aan het maken van vleesporties voor jouw kat.

- Zijn er dingen waardoor je twijfelt of vers vlees wel geschikt is voor jou en jouw kat, stuur mij jouw twijfels via de mail, wellicht kan ik je twijfels wegnemen.


Heb je geen hulp nodig, maar wil je wel een vers vlees menu of een KVV menu ontvangen dat compleet is?
Vraag dan het vers vlees plan voor katten of het KVV voerplan voor katten aan en ontvang een compleet menu afgestemd op jouw kat.

Kat overzetten op andere voeding

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn