Advies over gedrag, voeding en emoties van katten

Als kattengedragsdeskundige, voedingsadviseur voor katten en Bach bloesem Consulent voor katten kan ik jou adviseren en begeleiden bij vragen over gedrag, voeding en emoties van katten. De Vrolijke Huiskat geeft advies over gedrag, voeding en emoties van katten. Op deze pagina staan consulten die ik aanbied. Kom je er niet uit of zijn dingen onduidelijk? Neem dan even contact op via het contactformulier op mijn website.

Gedragsadvies voor katten

Advies over het gedrag van katten vragen hoeft niet meteen te betekenen dat je volledige gedragstherapie voor katten inzet. Soms loop je met kleine vragen over het gedrag van jouw kat die telefonisch beantwoord kunnen worden. Of je twijfelt toch of je het wel goed doet voor jouw kat. Of je neemt een nieuwe kat in huis en je wilt graag goed voorbereid zijn. Daarom heb ik meerdere mogelijkheden om advies over het gedrag van jouw kat te krijgen. Niet alleen jouw kat is uniek, ook jouw situatie past niet altijd in een volledige gedragstherapie voor katten.

Telefonisch adviesconsult

Voor vragen waarop antwoorden te geven zijn zonder dat ik jouw kat en de leefomgeving van jouw kat hoef te zien. Voor deze vragen en relatief makkelijk op te lossen problemen kunnen we een telefonisch consult plannen.

Het telefonisch adviesconsult voor katten bestaat uit:

 • Een korte vragenlijst
 • Bach Bloesem Advies (indien gewenst)
 • Telefonisch advies van 30 minuten op afspraak

Eenmalig adviesconsult voor katten

Dit consult is bedoeld voor situaties waarbij het fijn is dat ik jouw kat in haar eigen leefomgeving ontmoet. Hierdoor kan ik dat unieke advies geven dat past bij het gedrag en de leefomgeving van jouw kat.

Het eenmalig adviesconsult voor katten bestaat uit:

 • Persoonlijke vragenlijst
 • Eenmalig huisbezoek
 • Bach Bloesem Advies (indien gewenst)
 • Optioneel uitgebreid verslag

Gedragstherapie voor katten

Jouw kat vertoont ongewenst gedrag en je hebt hulp nodig om dit gedrag op een katvriendelijke manier te verhelpen. Dit gedrag is niet in één sessie te verhelpen en daarom zetten we gedragstherapie voor katten in.

Gedragstherapie voor katten bestaat uit:

 • Persoonlijke vragenlijst
 • Een huisbezoek
 • Bach Bloesem Advies (indien gewenst)
 • Uitgebreid verslag huisbezoek
 • Eerste maand nazorg

Voedingsadvies voor katten

Als voedingsadviseur voor katten kan ik helpen wegwijs te worden in het oerwoud van kattenvoer. Niet alleen bij vragen over brokjes en blikvoer voor katten kan ik je helpen, maar zeker ook wanneer jouw kat KVV of vers vlees (BARF) krijgt. De vraag 'Is dit goede voeding voor mijn kat?' is niet zo eenvoudig te beantwoorden als dat het lijkt. Waardoor dit antwoord complexer is dan de vraag lees je in mijn blog 'Hoeveel moet een kat eten?'. Om de voeding van jouw kat te beoordelen bied ik dan ook een voercheck aan.

Voercheck brok en blikvoer

Geef ik mijn kat een goede brok of blikvoer? Moet een kat natvoer krijgen? Krijgt mijn kat juist te veel of te weinig voer per dag? Hoe beoordeel ik het voer voor mijn kat? Vraag een voercheck aan en krijg antwoord op deze vragen.. en meer....

Een voercheck voor katten is een analyse van de voeding die jij jouw kat nu geeft, (een check✅dus).

KVV check voor katten

Niet elke KVV is helemaal compleet of in de juiste verhoudingen samengesteld voor katten. Een vaak voorkomend probleem bij katten is harde ontlasting. Laat eens controleren of de KVV die jouw kat krijgt écht volledig is?

Een KVV check voor katten is een analyse van de KVV die jij jouw kat nu geeft.

Vers vlees check voor katten

Een vers vleesmaaltijd voor jouw kat compleet en uitgebalanceerd maken is best uitdagend. Jij geeft vers vlees (B.A.R.F.) aan jouw kat en je wilt eigenlijk gewoon eens laten controleren of het voerplan wat jij jouw kat geeft écht volledig is?

Een vers vlees check voor katten is een analyse van het vers vleesmenu dat jij jouw kat nu geeft.

KVV en vers vlees voor katten

Ben je op zoek naar een compleet menu voor jouw kat die op KVV en / of op vers vlees staat? Vraag dan een compleet KVV of vers vlees menu aan dat is afgestemd op jouw kat.

KVV voerplan voor katten

Je bent op zoek naar een KVV voerplan voor katten. Je voert KVV en je weet eigenlijk niet hoe compleet de KVV is die jij jouw kat voert. Ik maak een compleet KVV voerplan op maat voor jouw kat.

 • Een compleet KVV voerplan afgestemd op jouw kat.
 • Een lijstje met noodzakelijke supplementen, indien nodig; inclusief de juiste doseringen voor jouw kat
 • Essentiële informatie over KVV voeren aan katten.

Vers vlees plan voor katten

Heeft jouw kat last van harde ontlasting? Eet jouw kat bijna geen orgaanvlees? Hoort vis thuis in het menu voor katten? Ik maak een compleet vers vlees plan afgestemd op jouw kat.

 • Een compleet vers vlees menu afgestemd op jouw kat.
 • Een lijstje met noodzakelijke supplementen, indien nodig; inclusief de juiste doseringen voor jouw kat
 • Essentiële informatie over vers vlees voeren aan katten.

Overstapplan voor katten

Jij wilt jouw kat graag vers vlees of KVV gaan geven. Maar hoe begin je? Wat hoort er in een compleet menu? Wat eet jouw kat? Samen gaan we jouw (kieskeurige) kat overzetten naar vers vlees.

 • Een compleet menu afgestemd op jouw kat.
 • Een lijstje met noodzakelijke supplementen, indien nodig; inclusief de juiste doseringen voor jouw kat
 • Begeleiding om jouw kat over te zetten
 • Essentiële informatie over vers voeren aan katten.

Afvaltraject voor katten

Een kat laten afvallen kun je doen door de voeding te verminderen. Toch zijn er meer factoren die een rol spelen waardoor jouw kat te dik is. Ik kijk naar voeding, beweging en omgeving (stress-factoren).

Wat houdt het afvaltraject voor katten in?

 • Uitgebreide vragenlijst
 • Kijken naar omgeving, beweging en stressfactoren
 • Voedingsadvies op maat
 • Tips en handvaten op papier
 • 3 maanden begeleiding d.m.v. telefonisch contact (op afspraak)

Bach bloesem advies voor katten

De Bach Bloesem Remedies worden gekozen op basis van hoe jouw kat omgaat met bepaalde situaties. Dit uit een kat vaak door bepaald gedrag te laten zien. De Bach Bloesem samenstelling in het flesje is dus gebaseerd op wat jouw kat op dit moment laat zien en op wat jouw kat nodig heeft op dit moment.

Bach Bloesem Advies voor katten

Wanneer een kat emotioneel uit balans is, is het belangrijk dat deze onbalans wordt hersteld. Dit kan met behulp van de Bach Bloesem Remedies. Een los Bach Bloesem Advies voor jouw kat is een advies per mail.

Het Bach Bloesem Advies voor katten bestaat uit:

 • Een korte vragenlijst
 • Advies per mail
 • Persoonlijke Bach bloesem mix voor jouw kat

Nabestellen Bach Bloesem Mix op maat voor katten

Een Bach Bloesem Mix op maat voor katten kun je nabestellen. Wel is het advies om regelmatig een vervolgconsult te doen om te controleren of de samenstelling aangepast moet worden.

Een Bach Bloesem mix voor katten op maat kun je nabestellen via het contactformulier.

Vuurwerkangst katten

De vuurwerkmix van Bach is in het vierde kwartaal van 2022 weer te bestellen. Wil je vrijblijvend een mailtje krijgen wanneer je de vuurwerkmix weer kunt bestellen, laat dan je gegevens achter via onderstaande link.

Nog vragen?

Zijn er dingen niet duidelijk of weet je niet goed waar jouw vraag past? Neem dan even per mail contact op en stel daarin jouw vraag. Dan kijk ik welk consult voor jou van toepassing is en koppel ik dit terug naar jou met een onderbouwing waarom het betreffende consult van toepassing is.

De Vrolijke Huiskat

Advies katten

Voor een stressvrije en katvriendelijke omgeving waar jouw kat écht kat kan zijn