Consulten

Doel is: Jouw kat kan en mag gewoon kat zijn.

Dit is de reden dat een verrijkingsconsult en de gedragstherapie worden gegeven vanuit het oogpunt van de kat. Tijdens het consult wordt er gekeken naar wat jouw kat nodig heeft om in een katvriendelijke en stressvrije omgeving te leven. Er wordt rekening gehouden met het karakter van jouw kat en hiermee met de specifieke behoeften van jouw kat. Maar ook iedere leefomgeving is anders; er wordt rekening gehouden met welke mogelijkheden jij en jouw huis jouw kat kunnen bieden, zodat jouw kat gewoon kat kan zijn.

Gedragstherapie voor katten

Helaas zijn er veel katten die gedragsproblemen hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plassen in huis, meubels kapot krabben, ’s nachts voortdurend miauwen of agressie naar andere katten in huis of richting de verzorgers.

Dit doet een kat niet voor niets. Jouw kat wil jou iets duidelijk maken. Tijdens de gedragstherapie gaan we kijken waarom jouw kat dit gedrag vertoont en ik geef tips en advies hoe dit gedrag te veranderen is.

Verrijkingsconsult

Gelukkig hebben niet alle katten gedragsproblemen. Maar soms heb je wel vragen over hoe je met bepaalde situaties om moet gaan, zodat je gedragsproblemen in de toekomst kunt voorkomen.

 
Of je hebt advies nodig over hoe je de leefomgeving van jouw kat goed inricht. Bijvoorbeeld wanneer je binnenkort een nieuwe kat mag verwelkomen. Hier gaan we mee aan de slag tijdens een verrijkingsconsult.

Voedingsadvies voor katten

Goede voeding voor katten

 

Momenteel volg ik een opleiding tot voedingsconsulent voor katten (en honden). Volledige informatie komt op mijn website wanneer ik daadwerkelijk start met voedingsadvies geven.

Wil jij een seintje ontvangen als ik start met het geven van voedingsadvies, stuur dan even een mailtje via mijn contactformulier, dan stuur ik een mail als het zo ver is.

Wil je meer weten over gedragsproblemen bij katten, kijk dan op de pagina gedragsproblemen bij katten.
Voor toelichting over specifieke gedragsproblemen, kijk op de pagina gedragsproblemen bij katten toegelicht.
Op de pagina 'Verschil tussen gedragstherapie en verrijkingsconsult' lees je welk consult jij het beste aanvraagt.

Contact

Direct gedragstherapie of een verrijkingssconsult aanvragen, ga dan naar het contactformulier of stuur een mailtje naar info@devrolijkehuiskat.nl. Je kunt natuurlijk ook telefonisch contact opnemen via 06-23728297.